onsdag 17 maj 2017

Storebror ser dig


Dricker C-vitamin ur snygg-glas. Norpar en banan i farten. Funderar på att öppna påsen med saltlakrits. Det stramar i halsen. Tänder ljus mitt på dagen. Myser och försöker samtidigt få något vettigt gjort. Utanför hänger regnet i luften och det ser kallt ut fast det egentligen är ganska varmt. 

Gör en provisorisk 17:e maj-installation på köksbordet. Norsk drottning med de klassiska pärlorna runt halsen, blått ljus och pelargonen som fick följa med hem från ICA igår. Med lite fantasi bildar de de norska färgerna. Läser i tidningen om hur mycket bättre "allt" är i vårt lilla kaxiga grannland - högre löner och oljan och allt det där. Man kanske skulle flytta?

Tänker på uttrycket "Storebror ser dig". Tänker på hur allt hänger på betoning och intention. Om någon verkligen ser en kan det ju betyda att man betyder något extra för denne någon. Storebror ser DIG. Kan ju tyda på äkta kärlek mer än konspiratorisk övervakning, menar jag.

Som två skumharar i en extraprispåse. Ser likadana ut på långt håll, men inte på nära. Båda hopp-as på ett fortsatt respektfullt grannförhållande. Om någon av dem inte har oturen att bli uppäten alltså. 

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar