söndag 28 maj 2017

Högt & lågt & lite annat


Om ni såg någon på stan i helgen med just det här motivet på tishan, så var det nog mig ni såg. Favorit-T med favoritmotiv! 15:e augusti 2010 var jag där, på den konstfulla utställningen. Och hur i herrans namn kan jag komma ihåg det då? Ja, inte beror det på att jag har skrivit upp det på en särskild, strategisk plats som håller för tid och rum och tankspriddhet. Och då hade jag inte heller börjat dagboks-fota hela min verklighet (och overklighet...) som en toka. Så hur kommer jag då ihåg datumet, så exakt? Jo, för att fint folk kommer sent. Väldigt sent. Jag var där den allra sista dagen. Därför kommer jag ihåg det. Slut på parentes.

Nu börjar det på riktigt här: Vilken helg! Sol ute sol inne. Sol i hjärta sol i sinnessjukt fina och praktiska second handfyndskassen! För etthundratjugofem kronor hamnade både kläder, litteratur och en nästan antik, vacker sak i kassen från Erikshjälpen. 

Annars då? Jo, blev påmind om varför jag så sällan rör mig i centrum sena helgkvällar. Svaret är lika enkelt som äckligt; stanken av fyllespya. Men det var ändå värt det. För den ljumma luftens skull. För de lätta, pärlande skrattens skull. För det trevliga sällskapets skull. För försommarens skull.

För alla vackra bilders skull. Alla bilder som aldrig går att fånga med något annat än minnet. Flickorna på balkongen högt, högt ovanför alla andra. Fåglarna som flög förbi Kobras färgglada version av Nobel. Paret som stod i dörröppningen och kramade varandra - samtidigt som en liten vit, lurvig hund avundsjukt kilade in och ut mellan deras fötter hela tiden. Och ett helt stim fullt av gulklädda cyklister. Cyklister från Göteborg? Alla pratade i alla fall högt och brett och gött, precis som Peter Apelgren.

Med kameran lika fulladdad som alla fem - eller sex, eller sju - sinnen är jag redo att ta mig an en ny vecka full av helt vanlig, ovanlig vardag igen. Vi ses där. I vardagen.

:)
/helena

ps Borde nog skriva ett helt inlägg med rubriken: Ni borde komma hit! För det händer så mycket här i vår lilla stad i sommar. SM-vecka och annat. Som sport- och kulturnörd kommer man få hela sitt register tillgodosett, med råge. Det är dags för street art-event igen. No Limit. Kom hit då, om inte annat. Och på nationaldagen kommer självaste Mello-Robin hit och hjälper oss fira att vi är så många som bor här i lilla, stora Borås nu. Men ni får säkert också plats - bara att knô er in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar