onsdag 12 juli 2017

Aristo. Hats.


Förlåt mig, alla färgblinda där ute, men det vilar något väldigt vitalt - nästan kraftfullt - över färgkombinationen grön och röd. Här sedd genom en flik av den prunkande sommargrönskan och en glimt av min inropade hattask. 

Aristo. Ett emballageföretag med anor. Det började i början på förra seklet. Sedan följde bildandet av AB Aristo på 1920-talet. Idag är de därmed ett av Sveriges äldsta aktiebolag, enligt hemsidan. Nuförtiden producerar de pizzakartonger, presentförpackningar och allehanda andra praktiska förvaringsartiklar. Då, förr, tillverkade de bland annat hattaskar och den populära unikaboxen. 

"... Produktionen förlades tidigt till Gamla Stan i Falköping och växte snabbt. På 1920-talet bestod tillverkningen av bland annat industrikartonger, pärmar och papperskorgar i papp, samt resväskor, portföljer och hattaskar i konstläderpapp. ..." Läs gärna mer om företagets historik här.

Min vintage-hattask kommer förmodligen inte att härbärgera någon hatt. Ingen stormhatt. Ingen solhatt. Ingen stråhatt. Ingen sydväst. Men att den kommer få göra nytta som förvaring, det är ett som är säkert. Alla gamla resväskor och askar där ute utgör en ovärderlig förvaringsskatt för oss som gärna vill ha en aning äkta patina, och ett uns skön personlighet, på våra förvaringskärl.

<3
/helena

ps Gå på auktion! Gammal, hederlig slagauktion! Full av diverse saker och ting! Allt mellan himmel och jord! Gå, bara gå! Måste bara få lov att använda ett oförsvarligt stort antal utropstecken här, för jag inser att jag har varit väldigt dålig på att "prata auktion" den senaste tiden. Dålig. Dålig på att påminna er om att gå på auktion i sommar. Dålig är bara förnamnet. Det beror å andra sidan på att jag själv har varit väldigt dålig på att komma iväg på auktion, den senaste tiden. De senaste åren, om vi ska vara helt ärliga. Ambitionen finns ständigt, men tiden vill sällan räcka till. Vi får se om vi lyckas bättre framöver. Hursomhelst - gå på auktion! Det är kul! Och lärorikt! Och fullt av spännande vintage-skatter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar