lördag 8 juli 2017

På landet. Vintage. Tur.


Det blev en runda ut på landet, till slut. I skymningstid. Vi spelade Scrabble till ljudet av nästan ingenting. Det var bara hästarna som strövade runt i hagen strax intill, med nästan spöklika ljud. Bra spöken. Snälla spöken. Betande spöken. Som pricken över i lyckades jag tappa bort ett litet i, någonstans där ute. Det gick ganska bra ändå.


Det fanns många prästkragar på ängen, men inte så många klöver.


Så bra då, att jag kunde hjälpa till och komplettera rödklöverbeståndet med mitt fat. Och visst ser det ut som vackra insekter där - på kanten.


Lyckades jag lura er? Det här är inte en riktig på-landet-äng, det här är en underbar-liten-rondell-äng. Och här kommer ambulansen. Redo att hämta galningen som står mitt i den trafikerade cirkulationsplatsen och fotograferar sitt klöverfat? De åkte förbi, men jag fick en känsla av att de saktade in där ett tag...


På Emmaus second hand hittade jag mitt fat. Vilken tur, för det är så himla fint! Ska bara tyda "hieroglyferna" på baksidan lite bättre, innan jag drar någon slutsats om var det kommer ifrån. Det tyder på Laholm, men det finns ingen tydlig stämpel. Återkommer säkert i frågan.

Nu ska göra plats på soffbordet åt det, tänkte jag. Tror det kommer passa in perfekt där. En liten äng i vardagsrummet.

<3
/helena

ps Allt var faktiskt inte ljug - vi var ute på landet. Vi hörde hästarna. Och spelade Scrabble, med något reducerad i-mängd. Men först tog vi en snabb vintage-runda i stan. Som tur var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar