fredag 11 maj 2018

Förlåt mig, Benjamin!


Vi röstade på Slovenien. Fast det kunde lika gärna blivit på Lettland eller Malta. Men bäst av alla, efter två genomlyssnade semifinaler, tycker jag ändå att Finland är. Det är tjejernas år i år. Känns väldigt bra, tycker jag. Det är tjejer som sjunger om viktiga saker. Det är tjejer som har röster som bär. Även om det känns som att det finns ovanligt många tonosäkra tävlande i år.

Och fyra kvinnliga programledare, känns som fyra för mycket i det här fallet. Bara - för mycket.

Visst, det finns en och annan man som också kan. Som han med balladen från Armenien i tisdags, han gick så klart inte vidare. Suck. Österrikes bidrag känns också okej, lite för välpolerat kanske, men annars så. Ukrainas unga popstjärna har en låt som funkar. Och ungerskt tunggung - levererad av en sångare som håller ton på rätt sida om hårdrockens svåra "sångkonst" - ger mig lätt ståpäls. Även om jag inte har en aning om vad texten handlar om. Förhoppningsvis något om fred och frihet och lite annat soft som hård rock ofta står för...

Anyway. De andra nordiska bidragen känns bleka. Norge, tja, inget speciellt med den låten egentligen. Även om Rybaks charm som vanligt levererar. Danmark. ? Vikingar? Känns mest trist och passé och lite allmänt b, som i beige. Eller vad tycker ni? Islands bidrag kommer jag inte ens ihåg längre. Säger kanske det mesta.

Benjamin då? Ja, han är förstås duktig. Det funkar ju. Men han är inte bäst. Han är proffsig och en skön kille med moves, men det räcker inte ända fram. Enligt mig. Han får gärna bevisa att jag har fel.

Aalto, hon heter så, tjejen från Finland. Hon som sjunger om monstren under sängen. Hon som rockar kajalen av de flesta. Hon vinner kanske inte, men min röst har hon. Eller hade åtminstone i tisdags (om vi hade fått rösta då). Vi får se hur det känns imorgon. Kanske låter allt annorlunda då?

Helg på gång. Igen. Eller fortfarande. Det beror på hur man ser det. Önskar er en bra en. Med eller utan Eurovision-engagemang.

<3
/helena

ps Blågult i den finska Arabia-vasen. Det känns helt rätt, med tanke på att tjejen som vunnit mitt mello-hjärta heter Aalto. Är hon månne släkt med den gode Alvar? I vilket fall, läs mer om min vintagevas - som heter Suvi och är designad av en kvinna med initialerna GOG - här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar