onsdag 23 maj 2018

Vad mor helst vill ha


Friska barn. Och glada. Friska och glada barn, såklart. Det måste väl vara varje mammas högsta önskan. Men om vi bortser från det ett tag, så vill jag påminna om att mor vill ha något bedagat. ?!? Ja. Något skönt bedagat (lite som hon själv har blivit av att ta hand om oss hela långa dagarna...;), måste hon ha - på sin egen dag. Så, ut och shoppa Morsdagspresenter second hand i första hand!

Minns att jag hittade en broderad duk ett år. I tunt, tunt tyg. Genomskinligt tyg, med blommor och texten: Till Mor tydligt och tätt broderat på. Tycker mig komma ihåg att jag virade den lilla duken runt en vanlig trist blomkruka (med en väldigt otrist blomma i!) av plast. Virade, så att den för dagen M så viktiga texten kom fram på ett bra sätt.

Annars räcker det förstås med en blomma. Något gott till fikat. Ett fint kort. Eller ett SMS fyllt av röda hjärt-emojis. Fast visst är det extra kul att få - och göra - något personligt? Bara fantasin som sätter gränser, som vanligt.

<3
/helena

ps "... Varje dag dör 7000 bebisar under sin första månad i livet. Det är över två och en halv miljon barn varje år. Det här är oacceptabelt eftersom de flesta sjukdomar kan förhindras. ..." (ur brev från Marion Keith, UNICEF Sverige). Var med och gör världen bättre för alla barn och mammor! Gå in till Unicefs gåvoshop och köp en morsdagspresent som bokstavligen räddar liv. Där finns allt från hela överlevnadskit till de livsviktiga myggnäten och mässlingsvaccin. Skrivböcker, måste man ju också ha. För att skriva av sig allt jobbigt, och dela med sig av allt underbart! Hitta den bästa gåvan till just din mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar