fredag 22 juni 2018

A very, merry midsommar! (18 foton, bara till er!)


Vi börjar med en liten ingress. En slags innehållsförteckning: Vackra detaljer, vintage-fynd och mannen. 

Nej, han gör nog inte det ni tror. Eller jo, det gör han nog. Omfamnar er. Och gräset. Och sommaren.


Vi var först på läktarplats, så att säga. Blir ju lätt så, när man besöker platsen för midsommarfirandet dagen innan själva firandet börjar.

Så utflyktsfikat fick vi fixa på annat, mera öppet håll. De där Double-glassarna alltså. Hur goda? Hur goda som helst. Tror inte det var jordgubbssmak på den här, måste varit hallon. Något bra, rött bär var det.


 Men först åkte vi någon annanstans. Ackompanjerade av både skinande strålar och strilande strömmar.


Vi körde rätt. Rätt mot rött. Mot Röda Korsets second hand i Fristad. Där fanns en folkdräkt och en massa böcker och en massa annat. Vi fick med oss tre saker hem. Två mjuka saker och en lite hårdare. 


Här ser ni dem. Något blommigt till mig! Något mer randigt till mannen. Och baksidan på det som mannen tyckte var bäst att spänna fast. Framsidan får ni se längre fram. Nej, inte längre fram som i senare, längre fram som i längre ner i det här inlägget. 


Så, säg mig: Har ni varit duktiga och klätt hela stången i vintage i år då? Det har jag! Så det så! Från topp till tå! Skjorta, slips, byxa, bälte, skor, hela vägen ner till de läckra randiga skosnörena! It's all second hand, mina vänner!


Visst är han snygg?!! (Nej, det är inte samma bild en gång till, här har han kämpat sig till ett leende, ser ni väl. Trots kyla, regn och hungriga knott. Min älskling.)


Den nylövade stången såg också fin ut. 

Nu ska vi väl ta och fira in den här sommaren ordentligt va? Med beredda paraplyer och många små grodor. Och blinka, lilla adventsstjärna där. Christmas is just around the corner, vet ni.


En sådan härlig målning jag hittade på Röda Korset! Full av alla regnbågens färger. Inte alla kanske, men några. Himlen lyser alldeles fantastiskt himmelsblå runt kyrkans turkosblå tak!

Ett bättre sätt att starta sommarledigheten/semestern på kan ju bara inte finnas. Inte någon stans i hela vida vintage-världen!

<3
/helena

ps Anna. Tror bestämt att hon heter Anna - hon som har signerat tavlan. Resten har jag inte hunnit tyda. Kyrkan på motivet heter i alla fall Gustav Adolf, och bor på Bäckäng i Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar