torsdag 7 juni 2018

LIVE Auktion!


Vi åkte ut på landet. Fick oss en lagom överdos av Falu-rödfärg på näthinnorna. Och en massa andra intryck. Dockan, som låg naken och övergiven mitt på grusgången. Den gamla bensinstationen, där klockan stannat i juletider. (Passande nog, för ni vet ju vad jag brukar säga angående när det är den allra bästa tiden att fynda vintage-julsaker - på sommaren). Den lilla flickan, som blev överlycklig när hennes mamma ropade in ett helt gäng halsband i allsköns kulörer. Ögonen tindrade, när hon kunde hänga ett långt, rosa både över sin och mammans hals. Annars var det mest fullvuxna män som köpte leksaker. Som vanligt då. ;)


Takten på landet känns så motstridig. Det lunkar på i sitt makliga tempo, samtidigt som det sjuder av liv och allehanda aktiviteter överallt.

Synd på det gamla stationshuset, det verkar nästan helt inslumrat. Bara fåglarna som flög ut och in, tur och retur.


På andra sidan gatan däremot, pågick saker med hög frekvens. Dels dragspelsmusiken som alltid inleder, dels slagauktionen som följer. Första auktionen vi varit på sedan förra sommaren, fattar inte hur tiden går... För det är ju hur kul som helst - att gå på slagauktion!

Här ovan ser ni ett par axplock inför nästa gång det hålls auktion hos Nylanders. Onsdag 20 juni slås klubban i bordet för sista gången innan de tar semesteruppehåll i juli.

Titta där, bakom vitrinskåpet! Boken om Barbro. Älskade Lill-Babs. Och fina stolar. Underbart ytterfoder och piedestal i samma stil. Tänk om man hade mycket plats, hur underbart skulle det då inte vara med ett sådant vackert set för bästa blomman? Bäst, för oss lite mera trångbodda, att sikta in oss på en och annan fin småsak istället. Och alla praktiska grejer som finns: röda retro-galgar och nostalgiska fordon. Se bara på cykeln som förmodligen rullat över en och annan gropig grusväg i sina dagar. Och den rymliga barnvagnen.


Det är viktigt det där u:et i auktionen, för utan det kan det bli helt fel. Har säkert berättat det förut, om den gången när mannen intervjuades av någon lokaltidning (eller var det en facktidning, kanske? Fack som i fackförening alltså), och reportern frågade efter andra intressen än poesitävlingar - och annat sådant som vi höll på med mycket på den tiden - och mannen svarade att han tyckte om att gå på auktioner. När tidningen sedan kom ut, stod det att mannen gillar att gå på aktioner... Det blir liksom inte riktigt samma sak...

Här på auktion.se hittar ni en massa olika typer av auktioner. (Verkar vara full aktion redan nu till helgen till exempel. Stadsauktion i Göteborg och många, många andra auktioner på g.)

:)
/helena

ps Fick vi då med oss något hem? Jodå. Inte tomten på motorcykel - för den ville vi inte ha. Inte musiken - som mannen gärna velat ha, för han stötte armbågen i sidan på mig, fast jag gärna velat hänga med ytterligare ett par tjugor upp. Inte boken om Borås historiska stadsbebyggelse - fast den passat som hand i handske i den snart färdigstädade, gröna bokhyllan. Men en liten sak lyckades jag i alla fall ropa hem. En söt, liten sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar