fredag 8 juni 2018

Tror bestämt att hon kan sjunga sommarsånger också


Här är hon ju! Den lilla söta, som jag ropade in på auktionen i onsdags. Ni såg väl henne igår? På foto nummer två? Hittade en sådan perfekt avpassad fyrkant att ställa henne i. Som skapt för just henne liksom.

Tänd/ett/ljus/och/låt/det/brinna/Låt/aldrig/hoppet/försvinna... Kan riktigt höra henne ta ton i Triads dundrande klassiker. Följt av: Det/lyser/en/stjärna och Låt/mig/få/tända/ett/ljus. Kan se framför mig hur hon står på Luciabrickan alldeles bredvid lussekatterna och kaffet spetsat med kardemumma.

Hon är ett ljushuvud. Men jag har inte hunnit plocka fram något julgransljus ännu, för att prova i den lilla fördjupningen högst upp. Förmodar bara att det rara ljusformatet kommer sitta som en smäck där.

Det står något nertill på den vita särken. Något som jag inte har tagit mig tid att tyda ännu. Kommer tid, kommer adventstider. All tid i världen och allt det där. Tror man nu när sommaren bara har börjat, ja. Och så swisch bara! Så är det jul igen!

Eftersom hon inte är så värst juleröd - det är ju bara de små, putande läpparna som bär den rubinliknande nyansen - kan hon lika gärna få agera sommarlovsflicka, tycker jag. Med lövkrans i håret. Och lysande, vit studentklänning.

En/vänlig/grönskas/rika/dräkt...

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar