måndag 4 juni 2018

Konst, kultur & en knölsvan


Har suttit inne och jobbat med mina bilder mest hela dagen. Och kliat på alla mina myggbett på armarna.

Fattar inte riktigt vart helgen tog vägen. Men när jag börjar räkna ihop vad jag hunnit med, så blir det faktiskt en hel del: Fotosejour/utflykt till ett slott i fredags kväll. En del nödvändiga, tråkiga ärenden och sysslor på lördagen. Sedan mest bildredigering på söndagen då. 

Bara tråkiga ärenden blev det nu inte, i lördags. Slank in en snabbis på Erikshjälpen också. Och ett snabbt varv inne på Emmaus. Sedan bra film på TV: Philomena (2013). Tråkig, trist och förbannat upprörande på flera sätt! Men bra. Bygger på bok och verklighet. Med en Judi Dench i högform!

Fick för mig att jag skulle hinna visa er mina små second hand-skatter innan klockan klämtar vardag igen. 
  • Vet inte om det är en knölsvan - på vasen avsedd för en enda blomma? Kanske är det en sångsvan? Verkar lite knöligt där ovanför näbben i alla fall. Knölig eller inte - kalasfin är den!
  • Sköna Hem anno år 1988. Nummer 1. Fylld av både starka tidsmarkörer och lika många tidlösheter. Grön bokhylla! Blåvitt porslin! På den tiden stod det inte bara inredning på framsidan, utan även underrubrikerna konst, kultur och antikviteter. Älskar ju att läsa inredningstidningar lite off-season så där. Har plöjt en hel hög julnummer alldeles nyss. Hur mysigt som helst ju!
  • En kopp. Den kommer vi säkert titta närmare på en annan dag.
  • En oanvänd pikétröja.
  • En ny bekantskap: Ragnar Lindén. Känner inte till den konstnären alls sedan tidigare, så ni får helt enkelt hålla tillgodo med "stubben" hos wiki så länge. Jo, en sak vet jag; att bilderna han skapade verkar helt underbara! En snabb bläddring genom boken jag köpte för en tjuga (Ragnar Lindén berättar om sig och sin konst) har berättat det för mig.
  • En pin att utöka mannens samling med. En glad delfin!
För övrigt hittade jag ett stock-vintage örngott, alltså ett örngott i originalförpackning med några år på nacken. Skulle gissa på 1980-tal, med tanke på pastellfärgerna. Har redan hunnit tvätta det - skulle ändå tvätta andra sängkläder - och jag fattar inte hur ett litet, blött örngott kan få övriga påslakan, underlakan och örngott att lukta...skunk. Trots att jag inte snålade med tvättmedlet direkt. Tror tyget är impregnerat på något sätt. Med något...inte så miljövänligt. Så kan det vara att handla second hand. En del - de allra, allra flesta - köp blir hellyckade, andra lite mindre lyckade. Men vem vet, efter ett par tvättar går det kanske att sova gott på det ändå?

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar