tisdag 16 april 2019

Här hemma - som en yr höna


Det finaste pyntet kan vara så obetydligt. Som ett enda välplacerat gult ägg (nästan) mitt i solen. Eller ett gult dockskåpsbord på tjockteven. Och lugn bara lugn, jag har medvetet redigerat hårt och fult och krackelerat här. För att jag tycker det blir finare så, ibland. Och för att jag gillar när det skaver lite på näthinnan. Aj.


I köket står favoritsakerna på rad. Lite som vanligt då. Fast ändå lite annorlunda. Gula ljus. Sådana som glada tanter brukade plocka fram till påsk när man var liten. Sedan la de tillbaka dem i finskåpet igen, efter påsk. Och tog kanske fram dem nästa år också. Och nästa. Nu är jag tant. Jag har tagit fram mina gula ljus. Och vem vet, kanske sparar jag dem till nästa påsk? Eller så tänder jag dem och njuter av stearinljusens sken över ett förtroligt samtal och en kopp kaffe. Hur som helst är de kvalitetsljus av vintage-karaktär, inköpta second hand. Såklart.


Gröna Anna har fjädrar i sin korg och här och var ligger något och ruvar.


Planer på någon solig utflykt är ni säkert många som har, och det finns även här hos oss. Men kanske stannar vi hellre här. Och bara är. Som man säger.


Det var ett inl-ägg det. Och kanske värper jag snart fram ett till. Snart.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar