onsdag 24 april 2019

High 5! vintage - Sovrummet unplugged


Det är i sovrummet allt händer. Hehe. Det låter något det va? Men det är sant, och jag har sagt det förut. Här har jag en av mina arbetshörnor - har man ett komprimerat hem (läs litet) får man vara smart och ha flera mindre hörnor istället för hela arbetsrum.


I sängen gör jag också allt. Jodå. Hehe. Läser, skriver, planerar framtiden och det med det mer historiska perspektivet som jag gärna sysslar med, som ni vet. Numera använder jag aldrig någon dator eller annan skärm i sovrummet. Här jobbar jag bara med penna och papper. Old style, helt enkelt. Försöker hålla så mycket av störande elektricitet borta från det här rummet som möjligt. Även om vi har väldigt många lampor härinne. Alla är inte på samtidigt, förstås.


Close up på ett par snygging-grejer som fått komma fram ur gömmorna.


Den otroligt vackra pianoduken! Och reklamspegeln i klassisk caféstil. Borde kanske varnat er för att inlägget innehåller viss reklam? ;) Nej då. Inte då det handlar om underbar vintage, eller hur? Även om det råkar innehålla läskedryckens två stora, berömda C:n.

Spegeln är ett gammalt auktionsinrop, som jag tror var menat att bli pris i någon av de poesitävlingar som mannen och jag arrangerade när vi var unga och vackra. Hm. Nåja. Let's move on. Av någon anledning blev den kvar här hemma. Den är egentligen inte i min smak, men när jag fick fram den förra veckan (samtidigt som jag skulle tränga in den eftersläntrande adventsstjärnan...) tyckte jag ändå att den hade något. Nu får den stå kvar där på den gamla byrån ett tag. Sedan får vi se. Kanske har vi ändå någon mer tävling på gång här framöver, i poesibingo eller något annat kulturellt berikande. Vem vet.


Tände spotlighten, som jag placerat provisoriskt ovanför pianoduken som hänger provisoriskt på sovrumsväggen, för att försöka visa er de makalösa färgerna i det här makalösa tygstycket! Men det går nog inte att förstå hur det sprakar och glänser om den fransprydda textildrömmen. Den måste nog ses live, eller åtminstone släpas ut i lagom starkt dagsljus (eller fotoredigeras på ett sätt som jag inte hade tid med när de här bilderna lades in för eventuell framtida publicering här) för att man ens ska kunna ana hur välarbetad och vacker den är.


Det var många år sedan jag köpte den, minns knappt var och när (får kanske söka i en blogg nära oss för att kolla om jag har berättat om det förut...), den har aldrig riktigt hittat sin plats här hemma.

Och ni vet ju vad jag brukar göra med saker som inte hittar sin plats? Oavsett hur fina och fantastiska de råkar vara? Lämna tillbaka dem till återanvändningsbranschen. Till närmaste second hand-butik, helt enkelt. Men den här är en keeper. För underbar för att undvara. Måste bara hitta en bra permanent plats. Och köpa en liten behändig, ihopfällbar flygel också då kanske?

:)
/helena

ps Ni tycker kanske att jag slänger mig med det här High 5! vintage-begreppet en aning slarvigt emellanåt? Att jag använder det lite hur som helst? Jo, så kan det nog verka. Men faktum är att på de här bilderna ovan är nästan allt inköpt på second handbasis. Så här får ni själva välja och vraka mellan vilka fem vintage-saker ni vill high fiva! lite extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar