måndag 27 april 2020

Smilla visar vägen


God morgon! Eller snarare God förmiddag! Eller vi säger väl God dag! - för helgarderingens skull. Här pågår redigering av en bild/bilder som jag jobbar med just nu. Ett smakprov är på väg in hit alldeles strax. Men först...


...tycker jag vi tar och sätter tonen för den här veckan. Det kommer komma fler moln, det kan vi vara säkra på. Men vi kommer också fortsätta skymta ljusningar här och var.


Solen kommer snart tillåta våra bleka nosar att komma på audiens igen. I en vindstilla glänta. I ett gassigt skogsbryn. På en trång balkong. På en altan stor som en fotbollsplan. På en undanskymd bänk i en park. Ja, överallt i skog och mark.


- Nej, det där skulle du ju inte se! Det där blev fel.

Ungefär så, sa den lilla flickan till mannen, när han stolt studerade baksidan på teckningen han just hade förärats. Men ibland är baksidan också framsidan. Ibland är misstagen det som för oss framåt, det får vi inte glömma. Och att de verkliga mästerverken, av namnkunniga storheter som Leonardo och Vincent, hittats på sedan länge glömda, gömda ställen är något vi vet idag. Ibland görs storverken i det dolda. Ibland blir fel rätt.


Vem vet vad framtiden har i beredskap för oss? Ingen. Men ett är ändå säkert: Vi ska fortsätta att skydda varandra. Hålla lagom avstånd till varandra. Vara rädda om varandra. Fortsätta stanna nära vår egen trappa, skorsten och ytterdörr även den vackra, gröna tid som ligger öppen alldeles framför oss.

(Tack Smilla och Grace och Maria och alla ni andra goa och fina och rara som fortsätter pryda vårt hem med både färg, fantasi och färgglädje!)

<3
/helena

ps Lite off -topic-ps här kanske, men ändå inte. Alltid lite kul att studera sökorden som leder in till bloggen. (Inte för att det är så vanligt att folk söker på the good old fashion way längre, det taggas och delas och appas ju för fulla muggar numera, men ändå). Ändå hittar fortfarande några in hit via sökord. Och ibland är det kul att ta en titt på dem. Här kommer några av dem jag lagt märke till den senaste tiden. Tänkte att de kanske säger något om de speciella tider vi befinner oss i just nu. Here we go. Fem random sökord den senaste månaden:
  1. goda festkakor
  2. skottkärre citat
  3. alperna dikt
  4. trevliga vardagstallrikar
  5. utan en tråd på kroppen
Jojo. En digital tidsbetraktelse i miniformat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar