tisdag 16 november 2010

Katten också!

 Jag gillar verkligen när man använder sina saker, även de som man mest har skaffat ,eller fått, bara för att de är vackra. Lövfatet, i majolika, är över hundra år gammalt. Sköna smånagg i kanterna som bevis för att tid har förflutit. De glada färgerna på kattens lekbollar. Vad kan vara lämpligare att förvara på detta fat? Inget! Tycker kissen& jag.

Upsala Ekeby-vasen, av Mari Simmulson, har fått äran att förvara borsten. Tills pälsen måste klias nästa gång...

Det roligaste av allt, på dessa kontrastrika bilder, är nog ändå innehållet i den gamla svarta trälådan! Ursprungligen till för att förvara spelkort i. Numera härbärgerar den småmunstyckena till vår dammsugare... Lådan ser ju jättedammig ut på bilderna!! Avslöjad. Svårt det där med att gilla sina "grejer", men avsky att damma dem :)

Ni som eventuellt tittar in här via FABRIKEN; detta är mitt andra inlägg på Tema Kontraster. Det tidigare inlägget hittar ni HÄR. Eller scrolla neråt.

vi hörs/helena.

2 kommentarer:

  1. lövet är jättefint! tänk 100 år gammalt, ibland blir man fascinerad när man tänker på vad fina saker som gjordes förr!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilken fin blogg du har! Tack för tipsen om auktioner, vi pratar om det ofta men har aldrig tagit oss för att komma iväg. Borde verkligen ta tag i det känner jag ännu mer nu:)

    SvaraRadera