onsdag 17 november 2010

vov


I våras och fortsatt under sommaren, pågick ett skulptur-event, i vår lilla västsvenska stad. Hela sommaren organiserade konstmuséet och turistbyrån s.k skulpturvandringar, som sträckte sig genom hela centrum och en bit bortom det. Alla som så önskade kunde gå en guidad tur & njuta av många offentliga konstverk, både inlånade och permanenta.

Bilderna här ovan är tagna under invigningskvällen, i maj. Samtidigt arrangerades den lokala kulturnatten, därav den mörka bildkvalitén, det är sent på kvällen. Jag tycker att fotona är stämningsfulla i alla fall. Au naturell! inget photoshopande här inte!

William Sweetlove heter konstnären, (jag hittade ingen speciell webbsida för honom inte heller någon Wikipedia-info,men om ni googlar kommer det upp många olika konstsidor) som gör de färgglada! överdimensionerade! djuren. Underbara, tycker jag! I stadsparken skulle dessa "godingar" stå över sommaren, var det tänkt, men redan någon av de första kvällarna blev flera av dem utsatta för sabotage...suck... Securitas fick beordras ut för att bevaka!?
Sweetlove själv blev naturligtvis bekymrad, för att uttrycka det milt, men framförallt blev han förvånad. Hans verk har visats på många platser världen över, bl a i New York. In the Big Apple hade de inte blivit saboterade alls!! Däremot i Borås, Borås(ni hör galenskaparna sjunga här va'?:) blev de så illa utsatta, så att de fick flyttas ifrån stadsparken, bara efter någon vecka...

Som en liten rolig kuriosa kan jag nämna att klänningen med grodor på (bild no3&4) var vår kommuns bröllopspresent till Vickan och hennes snubbe :). En bland "undersåterna" omdiskuterad gåva, de skulle ju inte få själva skulpturen, den ska finnas kvar i Borås! Det tyckte många var lite för konstigt, men Victoria ska väl ut på Eriksgata, snart igen, då kan hon väl passa på att vinka till sin galaklänning?! Kul är den i alla fall!

vi hörs!
helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar