söndag 22 januari 2012

Bär mig i bädd!


Man är ju stor nu. Vuxen. Jag skriver man, för jag låter så bestämt och definitivt. Alltså är det där med julklappar inte så viktigt längre. Bör inte vara. Inte på-liv-eller-död-viktigt i alla fall. (skriver hon som nästan grät när hon förstod att hon missat Madicken-filmen som gick i juldagarna och inte heller kunde låta bli att bli lite våt på kinden när hon insåg att inte heller Pippi-filmen skulle bli sedd.)


Så några inslagna julklappar gav vi inte varandra i år. Men det hindrar inte mig från att bläddra och "slita i " mina julklappsböcker med barnslig iver! Ja, eller mellandagsklappar är det egentligen, inte för att reorna började råda då, snarare tvärtom. Vi hann helt enkelt inte handla så mycket innan jul.


På Myrorna hittade jag "alla mina julklappar". Tre böcker och två saker i mer solida material (som jag ska visa mer av en annan dag, ni som följer med kontinuerligt har redan sett en sneak-peak...) När jag hittade boken om konstnären Philip von Schantz blev jag överlycklig! 40 kronor i nyskick! Eftersom boken är ifrån 1993 så får man väl antingen ta en tur till bibblan eller kika på andrahandsmarknaden, klicka gärna in er här på Bokbörsen (i nuläget finns två eller tre av Nils-Göran Hökby´s "Inte bara bär" - pris mellan hundralappen och tvåhundralappen) Eller så får man helt enkelt ha tur - som jag!

Ett och annat rött bär kan hittas i boken.

                                           

Blåbären letar sig också in.

Det vårsugna ögat drar sig kanske trots allt mest till de gröna bärens skörd.


Karen Williamsons bok om sömnen ligger också i fyndmyrstacken! 25 kronor, för 52 lysande idéer angående hur man kan förbättra sina sömnvanor. Eller ovanor?


Så jag bläddrar vidare i Viktor Rydbergs fina band av skrifter. "Singoalla" finns bland annat bland de gamla, men otummade sidorna. En guldpeng kostade den och då fick jag den vackert solblekta guldskriftsryggen på köpet. Funderar lite smått på om det inte börjar bli dags att tacka julkopparna för denna gången. (ja, här hemma fasas julen ut låångsamt, låångsamt) Surplar i mig lite mer handbryggt kaffe och fortsätter att vara vaken en stund till...



vi hörs.
:)
/helena





ps. Om bären gav er mersmak så kan jag rekommendera en insurfning på googels bildsida - där finns många vackra bilder. Helt utan sovrumsmysljussudd. Om ni nu skulle föredrar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar