fredag 13 januari 2012

Ekorre med eksem?


"Frusen och rastlös datanörd med musarm hackar tänder och klättrar på brandväggen"

Ungefär så känner jag mig idag. Vi får se om huvudvärken överhuvudtaget låter mig skriva något begripligt och sammanhängande. Vi provar - here we liksom go:


Såg ni "Gäster med gester" igår? Gammalt koncept i ny tappning, lite charmigt glättigt, på ett bra sätt, på något sätt. Kan inte låta bli att fascineras över vissa personers oerhörda kroppskontroll - särskilt en under the weather-dag som idag. I en liten oskyldig charadrad kan det dölja sig oceaner av möjligheter att böja och bända på både orden, men framförallt kroppen!! Kommer ni ihåg Jeja Sundström, på den tiden när det begav sig? Ingen kunde åla och crawla på golvet som hon! Det finns inte ett djur uppfunnet i vår fauna som hon inte kunde gestalta. Varken förr eller senare har jag sett någon kräla runt på knäna - kobent?! Kroppskontroll! Jarl Borssén, han måste få ett hedersomnämnande, jag kommer aldrig glömma hans oförglömliga stel-som-en-pinne-återhållsamma-stil. Subtilt effektiv!

Annars tycker jag nog det roligaste i gårdagens program var när Peter Magnusson, under det att han försökte memorera sin ordrika mening, frågade programledare Olsson något i stil med: - Har detta verkligen hänt? Kul!

På tal om väder... det måste väl varit en besvärjelse att de Solstänkta ljusterapibilderna kom in hit just igår? För en så ljus dag som det har varit i dag, tror jag knappt mig ha upplevt tidigare under hela vintern?! Just idag när skallen bankar och känns svullen och jag helst vill dra en filt över huvudet. Såklart. Så klar, så klar är, var, himlen utanför det oputsade sovrumsfönstret idag. Nu verkar det mulna på igen och blåsten is back. Eller det är väl en ny vind kan man tänka. Hoppas bara att vi inte blir helt blåsta på väderkonfekten den här helgen - också.

I värsta fall får man väl stanna inne och skapa charader?!


"Ekorre med eksem skalar kottar med gummihandskar och hetsar upp kinky hackspett"

Det var en annan mening ur gårdagens charadparad. Min lilla ekorre hoppade ner från sin tallegren, nä sin hylla på Myrorna, helt utan att stuka varken ben eller sin lerrika svans, rakt ner i min djurälskande famn. Han tyckte väl att vi borde passa ihop, hm, ni vet ju vad man brukar säga om ekorrar... det är väl bara hamstrar som är "värre"?



vi hörs.
:)
/helena



ps. Sedan känns det så extra fint att tänka på att programmets originalidémakare är: Karin Falck och Lennart Swahn. Fniss. Kan de namnen verkligen vara en slump?!
Till sist: Denna tillägnar jag speciellt Mannen: "Geting i myggjagare stickar fluga av spindelväv till bisexuell skalbagge." (Nej, han älskar inte småkryp & nej, han är inte bisexuell... vad jag vet:)   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar