lördag 24 maj 2014

Busy busy på senvårvis


Vasen, som ropade på mig dagen efter att jag hade lovsjungit just det ordet härinne. Vasen som nog är en burk. En burk som inte saknar sitt lock, för den är så duktig på sin nya uppgift - att agera vas åt allehanda olika blomster.

Vasen, som får representera hur det känns just nu - allehanda står det på den. Och allehanda känns det här veckoslutet. Dagar fyllda av allehanda ting som måste göras, som man vill göra. Fyllda av allehanda händelser som gärna hade fått inträffa en annan helg, så att man hade kunnat koncentrera sig lite. Landat lite.


Well well, det doftar i-landsproblem över hela resonemanget här. Eller stinker? För vad är det som är så jobbigt och svårt med att fira Mors Dag egentligen? Eller med att gå och göra sin lilla lilla, men viktiga, röst hörd i den stora stora Europa-kören? Eller med att titta på Hockey-VM? (fast just i detta nu ligger vi förstås under med två mål...)

Eller för den delen med att njuta av det vackra, men ombytliga senvårvädret? Senvår - vad säger ni om det? Har jag skapat ett nytt begrepp här tros? Vågar inte googla det, för då visar det sig säkert att jag inte var först. Senvåren som inträffar alldeles innan försommaren kommer hit. Låter bra, tycker jag.


Alf H. ska få avsluta åt mig, för jag har ju sååå mycket annat viktigt att göra. Som att lägga in och redigera alla fotona från den stora textila invigningen igår. Håhåjaja.

Genväg
Ifall vetenskapen får hålla på
så är det min fasta förhoppning
att snarligen kommer det dagar då
vi fortplantas genom knoppning.

/P.A. Krylstedt alias Alf Henrikson


:)
/helena

ps Kul kul, men det skulle förstås innebära att alla underbara mödrar där ute inte skulle behövas lika mycket, och det vore väl ändå lite synd? Här kan ni läsa en liten sak som jag skrev förra året med fokus på mor - min egen finns med på bild, hon är så söt när hon springer över ängen där. Och här kan ni ser lite mer av allehanda-vasen och av framsidan på den lilla Morsdagstallriken som nyligen fyllde på min nätta samling från B&G.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar