torsdag 8 maj 2014

Han, som bor i köket. Och han, som bor i hjärtat.


Till slut föll jag för mannen på bilden. Han, som kom in i mitt liv en dag för ganska länge sedan. Han, som log så oemotståndligt mot mig från sin undanskymda plats på det dragiga loppisgolvet. Han, som sitter där i mitt kök och bara väntar på att få lite TLC från mig. Sedan, får han nog stanna för alltid.

Till tandläkaren tänker jag i alla fall inte skicka honom - vem skulle för det första ha råd med en så kraftigt saltad käftis-nota? (kallade ni också tandläkaren för "käftis" när ni var små?!) Och nästan hela hans charm sitter faktiskt där - i gluggen.

Just nu behärskar jag inte alls den sköna konsten att koncentrera mig. Just nu fladdrar mina tankar mellan favoritdikter och allehanda andra favoritsaker att visa er. Allehanda - visst är det ett fint ord? Men hur ofta används det nuförtiden, på en skala?

Jo, jag såg att Inspirationsfabriken har tema kök denna veckan, så då bestämde jag mig för att hänga på det temat lite grand. Några matnyttiga kökstips kommer ni förstås inte att få av mig. För, som ni säkert vet vid det här laget, tycker jag allra bäst om den delen av köket som inte består av diskbänk, spis och kyl.

Jag gillar helt enkelt den delen bäst, och mest, som skulle kunnat vara vilket rum som helst egentligen, men som i vårt fall råkar vara en del av köket. Eftersom köksbordet dessutom ofta är belamrat med diverse arbetsmaterial så blir antalet TV-soffmiddagar emellanåt oräkneliga. Den allra viktigaste ingrediensen i nästan vilken måltid som helst är ju ändå middagssällskapet! Eller hur?

Här ovan ser ni också mitt senaste inköp till köket - och i det här fallet handlar det verkligen om en äkta kökspryl. Tror jag. Vi får titta närmare på den en annan gång. Fin är den i alla fall och lite ålder har den också. Den kommer definitivt pryda sin plats bland elefanter, nallar, koalor, rävar och alla andra varelser som bara måste bo i ett vettigt kök...

:)
/helena

ps Nu ska jag fira Henry. Med en bakelse kanske? Henry Dunant, ni vet. Henri, som vissa säger. Han, som fyller år idag. Och det var allt en bra idé han fick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar