fredag 25 december 2015

Är det här självaste Staffan?


Den är så fin. Så detaljrik. Så speciell. Den sinnrikt snidade trähästen, som har smitit från stallet och rakt ner i mannens kavajficka.


K.S., står det skrivet med svart penna på magen. K.S. är helt klart någon som är väldigt duktig på att karva fram små hästar ur träbitar. Eller ska det vara häst i singularis? För vem vet vem initialerna tillhör? Och vem vet om hen har snidat sig ett helt litet stall fullt av träpållar? Inte jag i alla fall. Vet bara, att den här lilla hästen verkligen pryder sin plats. Med råg(e) och havre. Hö hö.

:)
/helena

ps Någon stalledräng är han förstås inte, mannen - hur skulle det då gå med de delikata gitarrfingrarna? Jag bara undrar. Svinaherde var han däremot en stund igår, när vi kastade gris. Vilket märkligt, men kul spel det är. Så himla svårt det verkar vara att få "Tryne", mest blir det "Bara bacon". Handlar det hela bara om tur? Eller kan man lära sig någon speciell teknik för att få så mycket poäng som möjligt? Kan det handla om rätta knycken i handleden som kastar? I alla fall. Keramikfatet från anrika Gabriel, som kanske mest är känt för sin kakelugnstillverkning numera, följde med från second handbutiken av bara farten. Det är så lätt att det blir ett tema av det hela. Ibland blir det ett hästtema. Tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar