måndag 7 december 2015

Dammar av kulorna


Hittade en hel hög med skrynkligt silkespapper som bara låg och skräpade. Funderade lite, det lät "hm" ungefär, kom fram till att det måste gå att återanvända på något bra sätt. På något juligt sätt. Julkulor. Julkulor? Julkulor! Allt kan bli julkulor, bara man vill.

Jag är ju inte så mycket för att finlir-pyssla direkt, men lite grovt och snabbt och enkelt klarar jag av utan att tappa alltför mycket tålamod. Det kan till och med vara mysigt. Sagt och gjort: Fram med de ihåliga glaskulorna, de som har en öppning i sig. Ett tag hade jag värmeljus i den största av dem, men det blev så sotigt på insidan av det genomskinliga glaset, så det var ingen höjdare. Varken för miljön eller något annat. Tänkte först att jag skulle plocka in kottar och ha i dem, skulle nog bli fint. Kanske kunde man till och med slå på stort och spraymåla dem i guld eller så. Men det är förstås inte särskilt miljövänligt, det heller.

Alltså; ihåliga, öppna, genomskinliga glaskulor + använt, skrynkligt silkespapper att stoppa in i hålen = sant.

Ja, vi får väl se hur det blir.

Annars tycker jag, som sagt, att det mesta kan agera julkulor, särskilt sådant man kanske inte tänker på i första hand. De allra bästa julkulorna, här hemma, är nog de snyggt slitna jongleringsbollarna som jag gav till mannen i julklapp för många år sedan. Bästa julkulorna är förstås mjuka. Och motverkar stress. Bara att jonglera sig bort från allt, en liten, väl avvägd, stund.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar