tisdag 15 december 2015

En musikalisk nattkompis


Helst av allt skulle jag vilja lägga ner all övrig verksamhet, och bara lyssna hela dagarna. Och nätterna. Lägga alla måsten åt sidan. Bara blänga lite snett åt tvätthögarna och låtsas att smulknastret under fötterna är bra, som en slags zonterapi. Men det går inte riktigt.

Men jag gör så gott jag kan. Förlägger alla möjliga skrivprojekt till kvällssoffan. Går in i soft soff-mode och bara zoomar ut. Och zoomar in Gina, Linnéa och Kodjo. Och alla deras musikaliska vänner. I natt, när Bianca Kronlöf höll Kodjo sällskap, höll jag på att väcka grannarna med mitt gnäggande. Gnägg-skratt.

Bohemian Rhapsody är inget man sänker volymen för direkt. Freddie Mercury fyllde hemmet med allt som behövs egentligen. Easy come, easy go. Fast inte när det gäller miljön! Ingen ska behöva fly undan klimatet! Och här blir, som vanligt när miljön kommer på tapeten, utropstecknen många.

Åh, åh, åh, vad jag önskar att jag hann skriva ner en lång, lång lista med alla låtarna som jag önskar mig. Om jag bara hann. Zon-smul-terapi. Zooma-ut-måsten-terapi. Andas lite. Och lyssna på Musikhjälpen! Och titta!

:)
/helena

ps Förresten, icke att förglömma, mannen har en spelning på Coop (!) på fredag eftermiddag. Allt som hamnar i gitarrlådan då, det går oavkortat till Musikhjälpen 2015. För att ingen - ingen - ska behöva fly från sitt hem på grund av klimatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar