torsdag 25 februari 2016

Här kan man tillbe både spagettin och köttfärssåsen. Och disken.


Så vad göra, om man inte hinner gå ut innan solen går ner?


Jag menar; om man verkligen har bestämt sig för att hinna "plåta" en riktigt fin sak mot en särskilt vacker och värdig utomhusbakgrund?


Jo, man tejpar förstås upp kyrkan i köket. Taadaa!

Lite lustigt, just den här kyrkan syns överallt. På alla loppisar och auktioner i och runt Borås. Den måste ha varit ett riktigt favoritobjekt för många lokala konstnärer. Själv vinkar jag ofta till detta vackra torn när jag är inne i stan. Tycker mycket om hur det höjer sig över mängden av tak. Känns bara en aning oroligt nu, när det byggs megahöga höghus runt omkring. Jag hoppas kyrktornet lyckas behålla sin historiska position som "landmärke", bland allt det nya. Hoppas och tror.


Fast det var glasvasen/karaffen jag ville visa er. Johansfors står det på etiketten på andra sidan. Undertill är den graverad med siffran "20". Vet inte om den var ett så jättebra köp, egentligen. Lite repig och flammig är den. Saknar kork. Eller propp, som man säger. Och den vill inte torka när man har diskat den. Förblir liksom fuktig på insidan hela tiden. Men annars så. De små blommorna, klockor i guld, som ser ut som minitulpaner i formen, är verkligen gulliga. Så jag fyller den till brädden med vatten, för att dölja fukt och repor. Och känner mig nöjd. Mer än nöjd.

:)
/helena

ps Just den här konstnären, han som har tecknat Caroli så fint, han brukade åka med samma buss in till stan som jag. På den tiden när jag mest jobbade utanför hemmets väggar. Han hade alltid sin stora mapp under armen. Med skissblock och färdiga alster i, förmodar jag. Kanske skulle han försöka sälja något till det lilla galleriet. Eller så skulle han väl slå sig ner under trädens lummiga skugga, strax nedanför tornet, som jag själv älskar att "plåta". Här kan ni se ett exempel på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar