torsdag 8 december 2016

En ängel till kaffet


Ska strax hälla upp dagens tredje kopp kaffe och hänga upp ängeln. Har bara inte hittat den perfekta platsen än. Den alldeles, alldeles perfekta platsen.


För den här ängeln kräver sin plats - det gör väl förresten alla änglar - men den här är så extra fin. Och skör.


Blått och genomskinligt glas. Turkosa stänk som blänker. Håret på ända. Och den lilla, lilla röda munnen! Det är ju det jag säger: Man vet aldrig vad man ska hitta där ute i den stora vida second hand-världen. Den här gången hittade jag något handtillverkat och vackert. Relativt unikt, förmodar jag. Och roligt! För bara ett par guldpengar.

Tretår, som sagt, och ett ljuvligt doftande äpple. Och hänga-ängel-bestyr.

:)
/helena

ps Kahawk, står det inristat i nederkanten av ängelns klänning (eller särk?). Kahawk, som i en slags ordrebus, en slags bokstavskombination bestående av Karin Westman och Håkan Blomqvist. Verkar som att de gör en massa vackert. Inte bara smått och gott, en del större och gott också.

2 kommentarer:

  1. Vad kostar glas ängeln?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Oj. Blev överraskad av en kommersiell fråga här inne... Men kul att du tycker min glasängel är fin och så. Riktigt hantverk är det, som jag hittat second hand sedan.

    Till frågan: Nu jobbar ju inte jag alls med att sälja grejer, utan med att fota och inspirera på olika sätt. Gärna genom att använda mina mer eller mindre gamla saker som objekt i olika bildmässiga berättelser och frågeställningar.

    Får fundera på om jag skulle vilja vara utan den här vingprydda lilla härligheten.

    När jag vid tillfälle då och då känner mig färdig/trött på någon av mina vintage-ting brukar jag oftast lämna in den/dem till närmaste second hand-butik som jobbar med världen och dess ojämlikt fördelade resurser. Helt enkelt en organisation som har socialt arbete i fokus - och säljer vintage-saker vidare.

    Lovar att säga till här inne, när, om jag skulle tröttna på den här ängeln och välja att låta den snurra vidare där ute i den miljövänligare delen av konsumtionsvärlden - med andra ord på begagnatmarknaden.

    <3
    /helena

    SvaraRadera