torsdag 15 december 2016

På tre juleröda


Ser ni stjärnan upphängd i det blåa bandet? Vilken lyckträff, när jag hittade den här glasstjärnan förra året. Där låg den, i kartongen, helt utan sin el. Precis som jag vill ha det. Här på bilden syns det inte riktigt hur fin den verkligen är, men ni kan nog ana. Rött melerat glas, med inslag av ljusare, liksom rosa, stråk. Och allt är "sammansvetsat" med svart metall. Lite som ett kyrkfönster. Återanvändning när det är som allra bäst!


Finaste pyntet kan vara det mest oansenliga, tänker jag. Bara lite papper med tryck på. Som julkortet med motiv efter ett original av Aina Stenberg. Är annars så dålig på det där - att spara julkort, ja alla typer av vykort - som dimper ner i brevlådan. Ser ju, när man rotar runt i lådor på auktioner, att det är många som varit duktiga på att sätta in allt sådant prydligt i album och pärmar. Både kort som de fått, och souvenirkort som de själva köpt ute på resande fot. Lite synd att så lite finns sparat här hemma, men man kan ju inte spara på allt. Vissa, speciellt fina, sparas. Som ni ser.


Min jul har inga färgbegränsningar, men det är klart, lite rött måste man ju ha. Gärna mörkrött, eller ska vi kalla det Ingrid Marie-rött. Blodrött, som i järnrikt livgivande blod. Hjärterött! Vackraste juläpplet, hur som helst. Mörkt, mörkt rött med ljusa skiftningar.

Och ljusblått och mörkrött är en väldigt snygg färgkombo, faktiskt.

<3
/helena

ps Förresten, såg ni månen i morse? Så maffig! Rund och go. Eller inte riktigt rund egentligen, mera oval. Fast inte halv på något sätt, mera som om den bantat runt midjan. Hihi. Den vill kanske göra plats för all god julmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar