onsdag 14 december 2016

Och vad gör ni då?


Själv sitter jag här och dagdrömmer. Om andra tider. Sitter här på min överansträngda rumpa och försöker få något gjort efter en tämligen icke-produktiv dag. Natten är min räddare, ännu en gång, även om jag försöker bli bättre på att sova på natten och jobba på dagen. Nattugglan försöker flyga in i tidigare vanor, och stanna där. Vådan av att styra det mesta av sin egen tid: det mynnar lätt ut i att hela dygnet förvandlas till en slags utspridd, utdragen arbetsdag.

Men, men, nu finns det verkligen ett starkt skäl att stanna uppe - MUSIKHJÄLPEN! Känns ju nästan som en lika viktigt tradition som självaste julen numera. Även barn i oroliga/krigsdrabbade delar av världen måste få gå i skola, så är det bara!

Tänker mest på riktigt bra nattmusik just nu. Önskar mig Patti Smith, såklart. Bästa bästa fina Patti. Because the night. Den är inte bara skriven av Springsteen, som vissa verkar tro. Patti är också upphovsman till denna sköna nattdänga. Om nu någon vet vad dänga betyder idag? Och så vill jag höra Black Eyed Peas. Hur är det den där bra går? Tonites gonna be a good night...a good good night.... Ungefär så va?

Hoppar upp och ner när Bee Gees' Stayin alive dyker upp bland allt nytt. Och tantvarningen är total när man finner sig själv sitta och undra varför det så sällan är någon riktigt mogen kvinna som får uppdraget att leda viktiga program som det här? Malena Ernman är förstås upptagen så här i strålande julmusik-tider, men annars kan jag tänka mig att hon vore fullständigt klockren som programledare, med stort socialt patos. Kanske kan hon cleara kalendern lite till MH-17? Drömma kan man alltid. Drömma, FÅR man.

Eller Lill-Babs. Är det någon som kan sprida värme och gemytlighet så är det väl hon? Jaja. Inget fel på årets trio, inte alls, men ibland längtar jag efter lite mer blandning. Och efter det lite mer oväntade. Med det sagt vill jag bara få tillägga att Kodjo är bäst. Bästa Kodjo, tänk att han orkade ett år till! Han kommer bli så saknad. Även om Lill-Babs skulle dyka upp 2017...

Annars då? Jo. Tycker det är så himla mysigt att tjuvkika in i alla adventspyntade fönster. Smyga runt husknutarna och spana på alla olika adventsstjärnor som finns. Och så har jag lyckats rensa ut lite fler dammiga böcker och lämnat in dem på Myrorna. Flera riktigt bra böcker faktiskt, några av dem helt olästa. Som en handbok för män - om hushållsarbete. (Hehe. Känns lite tramsig och sexistisk nu, men när jag köpte och gav den till mannen, för många år sedan, kändes den som en jättebra idé).

Ibland är det bättre att låta någon annan få chansen att läsa, än att gå runt den överfulla bokhyllan och muttra om mer tid. Bättre att släppa taget lite, än att benhårt fortsätta tro på att tiden ska bli mer elastisk framöver. -Snart, snart kommer jag få all tid i världen att läsa! Nej. Den där tiden kommer aldrig - utom under julledigheten, hoppas jag. Men då vill jag låna lite nytt. Lite annat. Lite sådant som inte känns nödvändigt att äga, bara låna. Som om det vore så bara.

Och ni, hör ni - Don't stop Believin'!

:)
/helena

ps Måste bara få säga att jag beundrar mannen. Han ska spela in pengar till musikhjälpen! På sin lediga tid ska han ställa sig i den lokala ICA-affären och spela. Hålla gitarrlådan öppen för alla som vill lägga en liten - eller större! - slant till allas vår framtid: Kidsen. Kidsen, mina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar