fredag 9 december 2016

För många ingredienser?


Hur ska man hinna andas?

Det är Nobel och Lucia. Coola Kakan och hennes pappa ska åka tåg. Boken, som jag just börjat på, pockar på uppmärksamhet (gav mig på en hyllvärmare här hemma - Öken av en tidigare litteraturpristagare, J.M.G. Le Clézio, somnade efter mindre än tio sidor, men jag tänker inte ge upp!). Det är nära, så nära till Göteborg och där kan man kliva in genom portarna till Liseberg och julmysa, ända fram till mellandagarna faktiskt. Kolla om hoppande vattnet har frusit. Knappast. Det är ju en massa plusgrader (+7) ute. I alla fall just nu.

Och så vill jag se den klassiska dokumentären om/med Dylan: Don't look back (finns på SVT Play en månad till, under avdelningen dox). När ska man hinna kissa? Och öva på den nya Lucia-sången som jag hittade häromdagen? Jag bara undrar? Sedan har vi alla julmarknader, och som grädde på vintage-moset alla loppisar och välgörenhets second handaffärer, som bara skriker efter en.

Helst av allt vill jag bara stanna hemma, möjligtvis med undantag för att gå på ett museum jag pratat om att besöka länge. Lääänge. Annars vill jag bara äta för många pepparkakor och skriva några snigeljulkort (i tid för en gångs skull!), så att det dyker upp några snigeljulkort i ens egen låda och sprider den där speciella julstämningen som inget digitalt i hela världen kan sprida. Sedan, om jag fortfarande orkar hålla ögonen öppna, vill jag titta på min hett önskade och väldigt efterlängtade namnsdagspresent (har jag sagt att Mannen är bäst?!). Och mysa. Sa jag mysa?

Hoppas att ni får en någotsånär avslappnad och mycket lustfylld helg!

:)
/helena

ps Och om någon frågar hur ni mår i Nobel-helgen, så ska ni inte bara svara skapligt, utan veten-skapligt. Såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar