måndag 7 augusti 2017

Alla kan inte vara stilsäkra


Alla kan inte vara fyrklövern. Någon måste vara treklövern. Treklövern, som får göra sitt bästa för att sticka ut bland alla andra. Alla kan inte vara stilsäkra formikoner. Alla kan inte vara klassiska Hortus-krukor.


Vad är det här? Det vet jag inte. Eller jo, det gör jag. Det är en underbar skapelse i glas. En kraftfull pjäs. Med tjocka väggar. Och bubbliga, glada blommor runt nederdelen. Det här är en sådan sak som verkligen gör mig glad. Inget ont om den vackra Hortus-krukan, men det här är något man inte ser hela tiden i alla inredningsmagasin. Det här är något annat. Något som stod på husgerådsavdelningen hos Emmaus second hand. Utan märkning. Utan namn.


Tycker så mycket om färgen. Liksom rökfärgad, fast utan rök. Inte så mycket färg alls egentligen. Kanske är det just därför som den kommer passa utmärkt att ha som komplement, tillsammans med andra färger. Men. Inget kan konkurrera med naturens egna färger. Inget. Allt bleknar i jämförelse. Så låt oss låta bli att jämföra.


Tycker den står sig bra på egna ben också. Visst kan jag tänka mig att blanda en fräsch sallad i den, men jag tror den kommer funka lika bra som vas. Eller kruka. Eller bara som den är.

:)
/helena

ps Någon därute som har sett en sådan här glasskål förut? Inte för att det spelar så stor roll vad den eventuellt heter och var den kommer ifrån, men nyfiken är jag ju alltid. Och vetgirig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar