söndag 6 augusti 2017

Slutspurt


En massa hjärtan och några fladdrande fjärilar, vill jag ge den här sista semesterhelgen!


Flera sköna second hand-besök, hann vi med. Bland annat en sista runda till sommarloppisen. Det var bara vädret som hade svårt att bestämma sig, om det ville spöregna eller solstråla. Vädret var lite både-och:igt, som vi brukar säga.


Vägarna slingrade sig, likt sommarvarma ormar.


På ett ställe hade man fyllt jämt i midsomras. Det stod 1967, på den snitsigt snidade skylten. Nu var stången brun och vissen.


Snyggt vissen.


På loppisen fann jag ett litet provtryck, från 1969. Signerat Henry Andersson. Det är så fint. Fullt av fantasifulla krumelurer. Solar och hjärtan och fjärilar. Och amöbor, kanske. Blekt och gulnat om vartannat, men ändå fortfarande förhållandevis färgstarkt. Annars köpte vi mest med oss praktiska saker: julservetter, engångstallrikar (enda gången jag kan köpa engångsartiklar utan dåligt miljösamvete är just second hand), spelkort och ett ouppackat kuddöverdrag från IKEA.


På hemvägen stannade vi till i en snårig urskog. Nåja. Tog en maklig promenad till ljudet av en porlande bäck. Sniffade skogsluft och spelade en jobbig - vokallös - omgång Scrabble på en miniäng. Någon hade tältat där nyligen, för det långa gräset låg ner i en perfekt fyrkant. Hoppas att det reser sig snart. Ställer sig upp i en helt "operfekt" gräsgivakt.

:)
/helena

ps Idag tittar vi på spännande friidrott och stryker. Igår hade vi en skön - nästan - skärmlös dag. -Men jag hade ju keps på mig, sa mannen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar