torsdag 24 augusti 2017

Söta vän


Sockergrynet. Sweetheart. Sweetie. Honey. Sugar. Sötnos. Som sirap i våra öron. Alla dessa de sötaste av smeknamn, som vi använder för att sockra rösten mot våra käraste.  


Ändå har sockret fått så dåligt rykte. Det blåser runt sockret, det viner i sockerrören. Så sent som för bara någon dag sedan, såg jag rubriker med socker i. Socker i vinet, var det nog den här gången. Ytterligare en sockerfälla som vi till varje pris måste undvika. Eller?


Allt det där är min gamla, söta porslinsburk lyckligt ovetande om. Tror knappt att det fanns någon som inte längtade efter en något mer sockrad tillvaro då, i de stora konflikternas skugga. Mellankrigstid, tror jag att det handlar om vad det gäller tillverkningsår, på burken med sin tidstypiska dekor. 


Fast stämpeln undertill är suddig i konturerna, går det inte att ta miste på de tre kronorna och det snirkliga R:et, som i Rörstrand

Sugar in the morning. Sugar in the evening är det här, i skogsbrynet där bilderna togs. Bara en sockerbitskort bit ifrån stadens larm(rapporter).

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar