fredag 1 september 2017

Street smart smygstart


Kom igen nu då, alla stela nackmuskler! Dags att börja stretcha ut...

 
...aaaahhh, sådärja. Med uppmjukad nackmuskulatur, regn på linsen och hål i paraplyet, kan inget gå fel.


Stirrandet uppåt väggarna, kan börja. HAR börjat.


Tredje upplagan av No Limit Street Art Borås ligger i startgroparna, och några av konstnärerna har redan börjat lägga grunderna till sina storstilade verk. Om de blir mästerverk, återstår förstås att se. Men jag skulle inte bli förvånad om de blev det, med tanke på de uppseendeväckande konstverk som redan fyller en hel del av Borås husväggar.


Lonac jobbade snabbt, förstod jag av kvinnan jag bytte ett par ord med. Hon hade gått förbi klockan halv fyra, då fanns bara skissen. Nu, då, igår kväll, cirka fyra timmar senare, fanns det en person där. Någon typ av person. En grund till något. Till någon. Hon, kvinnan på språng än en gång, frågade om jag visste vad det skulle bli, vad det skulle föreställa. Det visste jag inte. Vet jag inte. Och vill inte heller veta. Inte förrän ett bra tag senare. En annan dag. Vill helst bli en aning överraskad, allteftersom dagarna och verken skrider fram.


Skulle egentligen bara kommit in och önskat er en extra allt, superduper helg. Men livet, och konsten, kom emellan.

Tyckte det kunde vara kul att dokumentera EXAKT hur långt Lonac kom med sitt verk på tegelväggen vid den centrala, men ändå lite bortglömda delen av Skolgatan (sväng upp från Allégatan, vid korsningen hotellet/skoaffären) igår: Torsdag den 31 augusti.

Nu har han säkert börjat igen. Solen skiner ju, nästan. Regnet håller sig i alla fall på behörigt avstånd, hittills.

Som sagt, en superduper helg extra allt, önskar jag er! Kanske hinner jag komma in och säga helg-hej en gång till. Kanske inte.

:)
/helena

psden snygga hemsidan kan ni läsa mer om Lonac (det fotorealistiska konstverket där är bara så läckert!) och alla andra internationella konstnärer som medverkar under No Limit Street Art Borås 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar