söndag 8 juli 2018

Han tog på sig sin kavaj...


Sjön glittrade.


Himlen var blåare än blå.


Utsikten var bedövande.


Kavajen var både blå och lite glänsande, nästan glittrig faktiskt.


Och den satt som en smäck!

Eller nja, hundraprocentig passform har den kanske inte, men det är lite mycket begärt att det alltid ska kunna vara det, när man handlar second hand. Bra passform är det, bra nog.

Ett par knappar behöver fästas och ett par fläckar behöver behandlas, och till hösten - när luften är hög och klar - ska de (mannen köpte två snygga kavajer för etthundra kronor!) få sig en ordentlig genomvädring.

De luktar gott! Någon har haft sitt bästa lukta-gott-vatten på när han gått på galej. Hoppas att de mörka finplaggen inte bara har varit på begravningar. I så fall får mannen se det som sin uppgift att blåsa lite liv i dem. Ta med dem ut på stan liksom. Han gillar ju att använda kavajer som jackor. Gärna till vardags över en jobbskjorta eller en piké.

Som ni hör, fortsätter sommarloppisen i Hindås att leverera! Vi hittade både det ena och det andra vid årets första sommarloppis-besök. Mest praktiska saker den här gången:
  • En mjuk och go' morgonrock (verkar nästan ny).
  • En oanvänd sax (kvar i sin originalförpackning), i form av en röd fågel.
  • Music Maestra! - Laleh. Och Maestro! - Cornelis (lite kul att det var just de två artisterna som fick följa med hem i CD-format den här gången, eftersom Cornelis tillhör de som influerat Lalehs musik).
  • En tröja.
  • Stora Yatzy-tärningar (för oss åldringar som har svårt att se supersmå prickar...).
  • Ett nytt set med babylakan och babyörngott ??!!?? Jo, jag tänkte använda det lilla, gulliga lakanet - med djurmotiv på - som örngott till en stor kudde. Och det lilla örngottet tror jag ska användas till en speciell grej. Eller många speciella, små grejer. Låter flummigt, jag vet. Men jag visar er säkert senare, om min idé funkar.
  • Två kavajer, som sagt.
  • Ett par byxor.
  • Och en varm sak, som jag tänkte visa er separat.
Summa summarum; drygt trehundra kronor!

Lions sommarloppis i Hindås gamla, fina stationsbyggnad pågår till och med 28 juli. De har öppet mellan 16 och 19 på vardagar och mellan 11 och 14 på lördagar. Pengarna går till välgörande ändamål!

Så skynda att fynda! Bara att vika av en bit från riksväg 40 mellan Borås och Göteborg (någon petig storstadsbo skulle säkert påpeka att jag borde skriva mellan Göteborg och Borås i stället, men sådana storstadsfasoner struntar jag förstås helt sonika i ;).

<3
/helena

ps 2017 lyckades Lions sommarloppis i Hindås samla in nästan 75 000 kronor till barnen i Syrien! I år är det välgörande ändamålet lika behjärtansvärt: Barndiabetesfonden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar