söndag 1 juli 2018

Söndagskjol åt mor


Snarare: Vardagskjol åt "mor". För trettio kronor köpte jag en kjol på Röda Korsets second hand.

Jag, som i princip, nästan AV princip, aldrig använder kjol. Långa tunikor ovanpå tights, okej. Men aldrig kjol. Kanske minns ni, att jag berättade någon gång för länge sedan, att jag var den enda som inte hade kjol på studenten? DÅ, på den tiden, för länge länge länge sedan, var det väldigt ovanligt att ha byxor vid ett sådant tillfälle. Upprepar detta, för att ni ska förstå att jag inte ens använder kjol eller klänning vid högtidliga tillfällen som dop eller bröllop eller sådant. Inte ens då.


Och pumps/högklackat har jag bara ägt ett enda par i hela livet. Gillade dem aldrig. Blä. De är bortsorterade för decennier sedan! Yes! Frihet för liten och stor tå! Och frihet för hälarna framförallt.

Men den här kjolen alltså. Tror den varit en del av en two-piece av något slag, för den har ingen som helst märkning och verkar helt oanvänd. En riktig tantkjol. Vid och med fickor. När jag fann den tänkte jag att den säkert kommer bli skön att gå hemma och skrota runt i.

Men nu tänker jag att den nästan är för fin för att inte få lov att komma ut och lufta sin glada blommor ibland!

Så kan det alltså gå till, när en helt vanlig tantkjol förvandlas från vardagskjol till helgdagsdito.

:)
/helena

ps Bilderna ovan tog jag när vi stod och väntade på PRIDE-paraden igår. Sitter just och tittar igenom de vimmelfoton jag "slängde iväg" när alla färgglada människor svischade förbi oss - innan vi själva anslöt en bit på slutet. Kanske visar jag er några av dem när jag har hunnit gå igenom dem ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar