fredag 13 juli 2018

Lite loppis, lite Liseberg


Fem minuter herrgård, fem minuter skärgård. Lite så blev vår torsdagseftermiddag och kväll. Ni vet, lite som i Galenskaparnas och After Shaves husvagnslåt. Lite Lasse Dahlquist och lite The Sounds.

Fast vi kom egentligen försent till Liseberg för att hinna lyssna på något annat än måsarnas hungriga skrin och alla sommarlovslediga barns glada karusellskrik. Och det var helt okej, för vi ville ändå mest ha en väldigt underhållande kvällspromenad och en välgräddad våffla till kaffet. Och det fick vi!


Ibland är det tråkigt att bo i en mindre stad som ofta lite styvmoderligt behandlas som en förort till stora, starka Göteborg. Å andra sidan, är det vid andra tillfällen helt oslagbart att ha storstadens utbud mindre än en väloljad timma bort. (Men glöm aldrig att en liten och kavat stad också kan vara superstark. Rena rama småstädernas Pippi Långstrump faktiskt!)

Någon mil utanför Borås, åt andra hållet, mot Jönköping, ligger Dalsjöfors (på tal om liten och stark!) och Gärdhem second hand. En hel, vacker, gul villa full av spännande saker. Möbler och tavlor och kläder och allt det andra som klyschan allt mellan himmel och jord så stolt proklamerar.

De, Gärdhem second hand, har under större delen av året öppet på lördagsförmiddagar (och stängt under själva högsommartiden), men en sommartorsdag i juli brukar de öppna dörrarna för alla semesterlediga second hand-fyndare. I år slår de på stort och öppnar upp alla sina tre våningar, plus extra tillhörande biyta, TVÅ hela (10-18) torsdagar i rad.

Så vi bestämde oss för att åka dit en sväng. Vi hann nästan gå igenom alla de små, välfyllda rummen och fick med oss en del matnyttigt hem. Och en del annat. Lite som vanligt, med andra ord.

Med det sagt, mina vänner, vill jag önska er en riktigt bra helg!

:)
/helena

ps För mindre än trehundra kronor köper du ett årskort till Liseberg. Personligen kan jag inte tänka mig en bättre investering i musikunderhållning och gott kvällsfika. Eller vad man nu föredrar att göra där. Känns som att det finns något för alla.

Fast det ska erkännas, att det skar lite i hjärtat, när jag såg att de har monterat ner sagoslottet, som har funnits där i all evighet (läs; sedan min barndom), till förmån för sin nya, häftiga åkattraktion.

Tänk på att du kommer in även vid Halloween och jul, om du köper ett årskort. Bara ett tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar