fredag 3 juli 2020

I saw the sign...


Vem skulle inte vilja bo där uppe, among the stars?


Vi tog en tur på landet.


Och såg en massa skyltar överallt. Huh?, tänker ni nu. Vad då skyltar? Jodå. Överst, på den faluröda väggen tror jag bestämt att det satt en tomte. Fast jag ville inte gå närmre än så här, och lyxa till det med zoom och så, det ska vi inte göra i det här inlägget som bara består av enkla, oredigerade snapshots. Och skylten underst är väldigt rolig faktiskt. Fast bara på svenska. För det står tomt (till salu). Och som ni ser var det verkligen det - tomt.


Det verkade vara ett miljövänligt ställe som vi kom till, hela samhället verkade plastbanta, för här pågick en stor plastinsamling med stort P.


Annars var det väl mest den här skylten jag föll för, mitt inne i Svenljunga. Om ett träd. Ett stort träd. Ett gammalt träd.


En stor, gammal lönn som går att skymta lite här. Bortanför buskarna, till höger om den nostalgiska 1800-tals bron. Sedan åkte vi hemåt.


Nja. Vi cruisade väl mest. Tog det lugnt. Såg oss för. Det kunde ju komma en smygande katt, ett glatt rådjur, ett springande barn. Eller nåt.

:)
/helena

ps "... Många sällsynta gäster flyttar in först när träden är mer än 200 år. Det är därför de räknas som särskilt skyddsvärda. Trädet kan liknas vid ett hyreshus där olika djur trivs i olika delar av trädet. ..."

"... Gamla träd som står fritt i solen är ovanliga... En solig sommardag kan skillnaden i klimat för lönnens hyresgäster variera lika mycket som om du reser från Svenljunga till Sahara. ..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar