onsdag 1 juli 2020

Taget på sängen. Sex vintage-vinklar.


Lite lättsinnigt så där. Sinnligt sommarbloggande. Och visst skulle jag kunnat döpa inlägget till något vackert som exempelvis: Ute blåser sommarvind. Fast det är mera blåst över det hela. Lite småstormigt i byarna till och med. Men. Det ville jag inte.

Självklart måste man få busa lite med "algoritmerna". Och alla de som bara letar efter det fula, trasiga och smutsiga i mänskliga relationer. När ordet sex är som fulast. Därför lyder rubriken som den gör. Hehe. För att det är så kul att försöka föreställa sig deras besvikna miner, när de får syn på vårt försynta vintage-sovrum. Och för att jag faktiskt har tagit dessa sex bilder mer eller mindre vinklade från vår säng.

Favoritrum. Visst är det det. Här läser och skriver jag, fast bara analogt. Har aldrig dator eller telefon med mig på sängkanten. Här ska det vara fritt från digitala signaler, här råder bara pennans rasp mot pappret. Och våra röster, som högläser för varandra. Eller samtalen som aldrig vill ta slut.

Tänk att ha hittat en människa som det fortfarande är lika intressant att föra långa, djupa, meningsfulla, världsomspännande konversationer med efter snart trettio år tillsammans. Det är något att vara verkligt tacksam över.

Vad gör ni annars? Löper amok i de spenatgröna omgivningarna? Plaskar i närmaste, blåaste vatten? Själv försöker jag småjobba i kombination med att vara småledig. Planerar och hoppas genomföra några planer redan snart. Lite skrivande. Lite fotande. Lite som vanligt. Fast inte på ett tråkigt sätt, utan mest kul.

Mellan varven ser jag ikapp på ett och annat antik- och vintageprogram som jag inte hunnit med. Som de danska Skattjägarna. Älskar blandningen där, både av saker och personligheter. Där finns allt det som är vackert med de redan använda sakerna. Och det som är fult, fast på ett intressant och spännande sätt.

I senaste avsnittet var rekvisitören inne i en så vacker butik. Fylld av allt det bästa med Art Déco. Det dekorativa idealet från det förra tjugotalet. Tänk vad de var bra på det vackra redan då. Guldglänsande liljor, vajande palmer, lockande ananaser, blänkande solspeglar, spatserande flamingos, drinkvagnar med tillbehör. Vaser av alla de slag och storlekar. Keramikfigurer. Stiliga katter. Bambu. Gröna blad. Slipad kristall. Skimrande strass. Glittrande pärlor. Bara för att nämna toppen av allt det glada, dansanta, urtjusiga isberget.

Om jag skulle haft en butik skulle den mycket väl kunnat bestå av precis den blandningen. En blandning av dekorativa föremål. Mest vintage-saker förstås. Men också en del nytillverkat i samma anda.

Fast jag trivs lika bra i en lagom skräpig loppisbod eller den allra mest förnäma antikvitetsbutik. Det finns något att fastna för överallt i vintage-världen. Allt från vanligt, ovanligt rostigt skrot till det allra mest sällsynta, unika på vårt stora antika klot.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Vår solspegel har ni ju sett skymta förbi många gånger. Den ropades in på en auktion långt innan det blev så populärt att ha en sådan på väggen. Bli inte ledsna när jag påminner er om att jag ropade in den för femtio kronor... Blir nog svårt att komma ner i det priset idag, menar jag. Om den inte är i dockskåpsformat eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar