torsdag 16 juli 2020

Tänk att två, kan trivas så


Jodå, det är förstås de här två rytande lejonen som ska fram. Vad då förstås?, undrar ni nu. Jo, för att vi går in i deras tecken strax. Eller deras och deras, i lejonets tecken helt enkelt. (Det är väl för att jag är fisk som jag får för mig att alla stjärntecken måste bestå av två...).


De här två är också fina tillsammans. (Både här på mitt effektsökeri-foto och i verkligheten!). Två märkta Ekeby. En med ett öra och en med två hänklar (även om bara en syns just här). Från två olika decennier, men ändå så samspelta.


Två rytande tennstakar alltså. Lika snygga med ljus i, som bara i skuggan av den tomma ljus-konen.

<3
/helena

ps Det mjuka tennet. Formbart och ömtåligt. När man får möjlighet att överta något redan använt tennföremål märker man att det ofta finns bucklor och inbuktningar av olika slag i skålar och bägare. När det handlar om ljusstakar gäller det att inte trycka i ljuset bara, utan att - som exempelvis med de ovan - hålla stadigt i den stadigaste delen - och sedan nätt och lätt på hand, försiktigt, sätta ljuset på plats. Men visst är det ändå charmigt med det böjda och bända? Det ingår liksom i tennets naturliga patina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar