onsdag 8 juli 2020

Stå(h)lhårt & porslinsfint


Kyssdagen kom och kyssdagen gick. Häromdagen alltså. Hoppas ni fick många många många, åtminstone slängvarianter i dessa annorlunda tider. Och snart är det råkostens, pocketens och jakttornets dag. Visst är det märkligt, att allt och inget ska ha en egen dag numera? Fast lite kul också förstås.


Ingen kan ju hålla reda på dem alla, temadagarna som kommer och går, men porslinsblommans dag vill jag ändå fira lite med hjälp av blommande porslin.


Plockade fram den lilla kannan med det blekslitna gamla mönstret. Plus Ymers minnestallrik, tack vare att mannen hade friidrottstävling från Karlstad på på TV-skärmen. Knasig blandning kanske, men fin ändå.


Snart är det trä nålen-dagen och schackdagen. Bra dagar. Men först firar vi porslinsblommans dag! (Fast ni föredrar kanske en äkta, grön och livslevande Hoya?). Själv väljer jag ju alltid vintage framför allt annat, som ni vet.

<3
/helena

ps Det är ingen slump att jag valde att plåta runtomkring plåtskåpet. Det som jag tror (befarar!) har varit ett vapenskåp en gång i tiden, och som jag bara vill förvara fredliga saker i numera, på dess ålders rostiga höst. Saker som vita duvor och rosiga mormorskoppar. Saker som stavas fred och frihet och återanvändning för den goda sakens skull och miljön. Snart är det dags för palt och rock and roll. Och Nelson Mandela. Men först är det en annan livsviktig dag på g - internationella dagen för oskadliggörande av handeldvapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar