måndag 23 november 2015

Dags att ta fram staken


Vet inte riktigt vad jag ska ha i den gamla Gabriel-adventsskålen i år. Kanske blir det den stora, vintriga julkulan som jag fyndade på Myrornas julsaks-REA, en januaridag för ett par år sedan. Den som funkar så bra som vas. Har annars ett par andra förslag som jag funderar på. Blir nog något lite originellare än nötter i alla fall. Även om det kan vara fint med nötter också förstås.

Vita ljus har aldrig varit min grej, fast "på äldre dar" har jag lärt mig att uppskatta de vaniljvita ljusen, när de hamnar på rätt ställe. I rätt sammanhang. När de kommer riktigt till sin rätt tycker jag att det går ganska bra med vitt, annars vill jag - som vanligt - gärna ha mer färg. Och ja, jag vet att de vita ljusen tillhör de mer miljövänliga, alltså är de oftast ett bättre val än färgade.

Men. Ett stort men här. Men jag har faktiskt lyckats second hand-fynda både blå antikljus och bruna kronljus (Eller var det tvärtom? Har inte tagit fram dem ur skåpet än) inför årets ljussäsong. Och second hand måste väl ändå alltid vara allra miljövänligast, tänker jag.

:)
/helena

ps Nu är de små paketen färdiginslagna. Ni kommer väl ihåg tröjan med de två kärleksfulla, långhalsade jag slog in häromdagen? Det blev en liten bok också. Inslaget i bästa, gulligaste julpappret. På lördag (28 nov.) är det dags att lämna in dem till Hestra Cafékyrka här i Borås. Så vidarebefordrar de klapparna till behövande barn och ungdomar i vår närhet. Känns fint i maggropen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar