måndag 30 november 2015

Lite ego måste man få va'. Och ha.


Kan det vara en rödhake? Eller en domherre? Nej, de är väl mycket rödare på bröstet va? Den här pippin är mera orange/brun.

Den syns inte så bra här, där den nästan smälter samman med Upsala Ekeby-vasen, men det är också det jag tycker om, att den smälter samman, smälter in med de andra sakerna som står på bordet. Den verkar nästan medvetet kamouflagefärgad för att passa in bland våra grejer. Ska ta ett bättre foto en annan dag, så att ni kan se de rundade bröstfjädrarna bättre. Och den trekantiga näbben. Och de klotrunda mörkblå ögonen.

EGO Stengods (1966-1988) har tillverkat. Har en liknande fågel sedan tidigare - ni har säkert sett den flyga förbi i bild här någon gång. Det står Fischer Stengods under den andra, men det har sin naturliga förklaring: W. Fischer arbetade först på EGO, innan han startade i egen regi. Därför påminner fåglarna mycket om varann i stilen, även om de är tillverkade av två olika företag.

De här fåglarna skulle jag kunna tänka mig att ha fler av. Tycker mycket om deras naiva charm. Så gå nu inte genast ut och köp upp varenda stengods-pippi ni kan få syn på, lämna ett par till mig också, så är ni snälla.

:)
/helena

ps Minns ni solrosen? Den står det ju också Fischer under. Men den har fått lämna plats åt adventsstjärnan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar