onsdag 18 november 2015

Ett julklappstips


Madame Guldkroken och jag har ett tips. Eller jag har ett tips, Guldkroken-kvinnan vill bara att ni ska köpa second hand-saker. Och det vill jag förstås också. Men inte den här gången. Den här gången handlar det om något annat.


Nej, inte om böcker. Även om böcker alltid står högt upp på önskelistan.


Och nej. Det här tipset handlar absolut inte om att vilja träffa mystiska män. Nej, det handlar det verkligen inte om.


Det här handlar om välgörenhet. Att köpa välgörande julklappar. Och det allra bästa sättet är nog att köpa något som verkligen behövs. Exempelvis i Unicefs gåvoshop. Något som får människor - att bokstavligen - överleva. Som ett flyktingpaket. Eller nötkräm.

Vet inte om det var mina ömma hals, eller något annat blödigt inombords, som fick mig att surfa runt inne i den andra Unicef-butiken. Där finns det bland mycket annat julkulor med Bamse-motiv och små söta T-shirtar med kärleksfulla långhalsade varelser på. (Skynda fynda, för jag tror att just girafferna är på väg att ta slut!).

Julkort är det hög tid att införskaffa, om man tänker sig att köra lite gammaldags snigelstil till årets helger. Då kan det ju dessutom kännas extra bra att en del av pengarna man köper korten för kommer till nytta för någon i nöd.

:)
/helena

ps Måste ju bara få berätta hur extra god och fin jag känner mig just nu. Nu när jag är på väg att slå in den gulliga gröna t-shirten i urgulligt julklappspapper. Redan, tänker du kanske nu? Ja, redan. För snart (den 28 nov.) samlar Hestra Cafékyrka här i Borås in julklappar (ej begagnat) till behövande barn och ungdomar här i vår närhet. Barn på kvinnojourer. Barn på flyktingförläggningar. Barn till missbrukare. Barn till vuxna som inte har råd att köpa några julklappar. Kanske finns det någon liknande insamling där du bor? Kolla upp det vetja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar