tisdag 3 november 2015

Som om det vore igår


Jag är kvar i köket. Mörkret har lagt sig runt omkring. Det blev fint att sätta ett ljus i den lilla vinranka-kannan. Mini-stjärnan däremot, i den passar inget ljus alls, fast den ursprungligen är tillverkad för att ha ett värmeljus i. Jaja, så kan det vara med "de redan använda sakerna", Man kan aldrig så noga veta vad de kommer att användas till. Det visar sig. Det är själva charmen. Second hand-charmen.


Jo, här står jag i köket och betraktar hyllan som jag just har möblerat om i. Och så tänker jag på det här med torka. Bloggtorka. Ordet som dyker upp på bloggar lite här och var då och då, men jag tror aldrig att jag har haft det. Peppar peppar. Däremot känner jag ofta att jag inte riktigt har tid att genomföra alla idéer som poppar upp, och då kan resultatet, eller icke-resultatet, bli en form av torka. Eller som nu, när jag inte kan fokusera på en enda sak. Minst fyra-fem saker cirkulerar just nu omkring i mitt bloggomlopp. Ska jag skriva om den där låten? Eller ska jag äntligen komma till skott och sammanfatta sommaren som gick? Eller ska jag ta och berätta några små sanningar om mig själv igen? Jag kan helt enkelt inte bestämma mig.

Då kommer jag att tänka på den 21 oktober. Minns ni? Dagen som Marty McFly i Tillbaka till framtiden II återvänder till. Inför det historiska datumet plockade jag fram min gamla dagbok igen. Tänkte att jag kanske hade skrivit något just den dagen. Men det hade jag inte, däremot en massa andra dagar då, 1985, när jag var 15 år. Särskilt på sommarlovet hade jag tydligen tid att skriva. Hittar så mycket kul som jag kan tänka mig att tråka ut er med... Haha. Jag var en riktig liten kulturtant redan då. Men så hittar jag en inledning jag tycker om - vem använder ordet WC idag, jag bara undrar? - i alla fall, en liten måndag i juli 1985, 15 juli:

Grått och trist är julivädret utanför mitt fönster, pappa spikar upp en hylla på WC. Stereon spelar Niels Jensen. Putte sitter i sin bur och kvittrar förtjust.
Livet går vidare i sakta mak, utan större äventyr. 
Igår var jag och Mamma i kyrkan och lyssnade på Musik i Sommarkväll med fyra duktiga unga musiker. Det var mycket vackert!
Sist igår tittade jag på en gammal Hasse Ekman-film: Flicka med Hyacinter. Väldigt bra för att vara så gammal, ingen puss o. kram där inte.
Nu öser regnet ner och åskan dånar, i alla fall bra för gräset och potatisen!
Jo, en sak till gjorde jag igår. Badade naken i en sjö i Våthult. Och något som jag har gjort idag + många andra dagar, som i alla fall påminner oss om att det faktiskt ÄR SOMMAR (va?) Jo, ätit jordgubbar, mums!


:)
/helena

ps Så där ja, där satt den. Lite musik, lite sommar och några små sanningar om mig. Ett allt-i-ett-inlägg minsann. Anno 1985.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar