lördag 17 september 2016

Låt oss börja med ett ps


Molnen hopade sig, bara bokstavligen, för övrigt var det en väldigt lyckad dag på jobbet.


Det handlar om en resa jag tänkt göra länge. En liten resa, inte så många mil alls, men en viktigt resa om man vill dokumentera en riktigt viktig kvinna. En riktigt evig kvinna.


Men vi börjar i Herrljunga, på Reprisen. En second handbutik. Vad annars? Tyvärr fastnade jag lite för länge i den "skräpigare" sektionen av affären, vilket innebar att jag knappt hann spana in finhyllorna alls. Släntrade bara över möbelavdelningen lite slarvigt, konstaterade att de inte hade något bra skåp som skulle passa min pressglassamling. Inte inne just då i alla fall. Den trevliga kvinnan i kassan talade om att de minsann fyller på hela tiden. - Innan du ens hunnit vända dig om, finns något "nytt" på hyllan som du just gått förbi.


Sedan var det fikadags. Vet faktiskt inte riktigt hur det går till, men vart jag än kommer lyckas jag hitta något vacker förfallet att vila ögonen på, som det här skjulet. Jag menar, bara ett kvarter bort står det rader av helt vanliga, småtråkiga medelklassvillor.


Innan färden fortsatte mot det egentliga målet, höhö, passerades en del kul. Var bara tvungen att tillägga det så medelklassvillornas ägare inte blir sura på mig... Skämt åsido, Herrljunga verkar vara ett jättemysigt ställe. Hit blir det definitivt fler, och längre, utflykter. Och nästa gång blir det fika på kondiset, inte bara Netto-glass lite som hastigast i bilen. Promise.


Så lugnt och fint på vägen. Nästan ingen som verkade känna sig fredagsstressig. Även om säkert flera av de som körde förbi mig, när jag stod nere i det oländiga diket och fotade mitt nyfunna vintage-PS, undrade vad tusan jag höll på med. Vad gör man inte för den perfekta bilden?


Snabbspolning framåt här, som ni ser på mörkrets inbrott. Ville bara visa er den här kon, med världens coolaste svart/vita teckning i ansiktet. Och en vit ring runt magen. Magarna. Ni kan väl namnen på alla fyra? (Är det lövmagen eller löpmagen? hojtar mannen från köket).


Till slut, en extra ledtråd angående det egentliga resmålet. Något jag, vi, har flera intressanta anledningar att återkomma till.

:)
/helena

ps Reprisen, som drivs av Herrljunga kommun, ligger på Kvarnvägen 5 i Herrljunga. Öppettiderna är, enligt visitkortet som jag fick: Måndag-Fredag 10.00-16.00. Och så har de öppet vissa lördagar, 10.00-14.00. Nästa lördag (24:e september) till exempel. För mer info får ni gå in på deras facebook-sida. Eller varför inte ringa 0513-171 76? Om ni alls minns hur man *blink blink* gör det alltså?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar