måndag 19 september 2016

Vi gör skillnad. Och Julia.


Numera försöker jag mest köpa nödvändigheter "first-hand". Som mat och så. Saker som inte är lika nödvändiga - läs oemotståndliga och vackra - köper jag mest second hand, som ni vet. Men. Ibland måste till och med jag göra undantag. Se bara på konstverket av Julia Cairns, på brickan köpt i Vi-skogens gåvoshop! Hur magiskt underbar på en skala? Flickan med armarna drömskt om den randiga hästens hals. Vissa kallar den visst för zebra, har jag hört.

Till mitt försvar vill jag tala om att vi köpte en tisha också, en nödvändighet, om man inte vill gå med rumpan, eller bröstet bart. En tisha, som vi inte har bestämt riktigt vems den är än. Tror att den är mannens, och att jag tänker låna den då och då. Eller alltid.

Och så köpte jag en pin förstås, till mannens samling.

Viktigast av allt är att vi satt in pengar som går till trädplantering i utsatta områden. Pengar som mannen fått i gitarrlådan när han spelat i entrén på diverse varuhus, bland annat på Supermarket Hulta i Borås. Tack, till alla er som lägger en slant i lådan och gör skillnad!

Även om Singoallorna passar ypperligt in i mönstervärlden på min nya, lilla, miljövänliga björkträbricka, så är den naturligtvis ännu finare utan kextillägg, så, nu äter jag nog strax upp dem...

:)
/helena

ps Julia Cairns. Här hittar ni hennes sida. Där skriver hon bland annat att hon målat i över 30 år och att det är de 10 år som hon tillbringat i Botswana som påverkat hennes bildvärldar mest. Här hittar ni till exempel några mycket färgstarka greeting cards helt i min smak: Djur först och sedan längre ner på sidan - kvinnor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar