onsdag 21 september 2016

Lite Liseberg, lite annat


Alltså. Mycket snack och lite verkstad. Mycket snack och så-himla-många-roliga-bilder-tog-jag-kanske-inte-ändå. Det gäller bilderna från förra helgen, inte nu i helgen, förra. Vi var i Göteborg en sväng, det var vi. Lite komiskt kanske, vi bor bara en knapp timmes resväg från bästkustens huvudstad, och ändå är vi där så sällan. Får känslan av att det låter lite som när andra ska åka på en New York-weekend, när vi ska åka dit. Men. Jag tycker faktiskt att det är lite gulligt; att man fortfarande kan tycka att det är så speciellt att åka dit.

Nu. Till saken. I finskåpet på Myrorna vid Järntorget spanande jag in en ekorre. !?!? Jodå, den är där, till vänster, på framsidan av glaskaraffen. Finskåpet innehöll mycket fint. Och hade en himla bra belysning.


Sta-a-an är full av va-a-tt-en... Och små hus med hjärtan på. Snällt av mannen att hålla upp väskan vi skulle lämna in på Myrorna. Den färgstarka, tovade väskan som aldrig hittade sin rätta plats här hemma. Tänkte satt upp den på väggen, men det blev inte bra. Nu tänker jag mig att en ung flower power-tjej ska gå med den på axeln. Eller en medelålders för den delen. Ser framför mig hur hon lite småkaxigt skrider fram längs kajen här, eller snarare småskuttar. Med långt, lockigt hår som flyger i västkustbrisen. Kort hår går också bra, bara småskuttandet finns kvar i benen.


Kan man annat än att älska en stad som bjuder på så många miljövänliga färdmedel? Spårvagn, cykel och elefant.


Tack Göteborg, för en fin eftermiddag och kväll i din famn! Nu vill jag snart åka dit igen. Och gå på något som börjar på b.

:)
/helena

ps Staden som syns i bakgrunden på Gustavsbergstallriken - som fick följa med hem från Myrorna - är däremot en helt annan stad. Här ska ni få höra/läsa vad det står på baksidan: "Minnestallrik från Trelleborg. Tallrik nr1 1979. Disponent och fru Alb. Holmquist donerade i november 1929 ett förnämligt konstverk, Axel Ebbes 'Famntaget' till Trelleborgs stad. Den vackra statyn placerades vid stranden utanför restaurang 'Solfjädern' och avtäcktes högtidligen den 27 maj 1930. 'Famntaget' flyttades den 12 maj 1967, i samband med hamnområdets utbyggnad, till Smygehamn strax norr om hamnen. Motivet har tecknats av konstnär Sven Jonson efter foto av Josef Olsson, verksam i Trelleborgs Hembygdsförening. Tallriken tillverkas i begränsad upplaga och kommer ej att nytillverkas."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar