måndag 13 augusti 2018

I kategorin dagens lyckorus


Om jag hade varit "kategorisk", alltså haft någon form av seriös ämnesindelning här på bloggen, hade det säkert funnits många olika ämnesfack att välja på i det här fallet. Det här kunde mycket väl hamnat under paraplykategorin: Sportnörd med stort S. Eller under dagens tur-Brosch med stort T. Men nu är jag ju inte alls sådan. Modern och välsorterad och hashtaggad, that is. Så då får det bli lite som det blir. Lite som vanligt, med andra ord.

På tal om taggad... Såg ni Mondo Duplantis flyga över sex meter?! Med bara en stackars löjlig, böjlig stav till sin hjälp! Flyga över över sex meter! För han nöjde ju sig inte förrän han passerat ytterligare fem modiga centimeter upp i luften!

Fyra små blad finns det på min vintage-fyrklöver. (Förstås. Vore konstigt om en fyrklöver hade fem blad eller så. Hursomhelst.) Ett litet tursamt blad för varje EM-medalj i friidrott. Meraf-, Andreas-, Daniel- och Mondo-bladen!

Ser ni förresten att jag har min glänsande kofta på mig? Den med guldknappar. Och ett ljusblått linne under. Lite för att fira. Lite för att det råkade vara rent. ;)

Med detta inlägg, i den okategoriska kategorin: Lite för suddigt, lite för snabbt, lite för förmiddagsblått, säger jag bara: Tack för flygturen Mondo!

Och GRATTIS till oss alla, som får bo här i ett litet, litet land med många, många stora talanger!

Hoppas att er vecka börjat (lika) bra.

:)
/helena

ps Knappologi. Vet ni vad det är? Inte? Om jag hade haft en ständigt återkommande kategori så skulle den nog handlat om just precis det: Ord. Ord och ordspråk. Deras betydelser och ursprung. Fast det har jag ju egentligen redan, för så mycket ord som det finns på den här bloggen får man nog leta länge efter...

Nåväl; knappologi. Enligt ordboken handlar det om en systematisering av ointressanta fakta. Huh? Jodå. Med vetenskapliga anspråk, tydligen. Pedantisk knappologi, står det som exempel på användning. Namnet Strindberg står också nämnt i samband med att ordet är parodisk bildat av knapp och grekiskans ord (log´os) för "en lära". Undrar bara vem som ska bestämma vilka fakta som är ointressanta eller inte? Den gode August har väl inte tid längre liksom. Men den frågan är såklart helt underordnad och hamnar förstås ofelbart omedelbart under kategorin knappologi.

Knäppologi då? Finns det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar