fredag 19 juli 2019

Här hemma - tomma & fulla rutor


Visst tittar vi en del på TV, även nu, på sommaren. Vi började följa den där australiska med Anna Torv, tror den heter Secret Town, nej Secret City var det nog, får se om det blir någon del två för vår del. Verkar bra, men lite standard.

Framförallt finns det ju så mycket annat att göra. Därför står rutan tom och öde, som sagt. Om det inte pågår något superduper-bra i sportväg eller så. Eller en spännande film. Kom på att att jag skulle ställa en tavla framför, när teven är avstängd. Hittade en som passade riktigt bra. Det ser ju så tråkigt ut annars - med den tomma, svarta fyrkanten.

Kom också på att jag varit dålig på att tipsa om sommarläsning, men det beror ju mest på att jag varit väldigt dålig på att läsa själv den senaste tiden. Hoppas på snar bot och bättring. Grönbete plus en bra bok är en rebus jag gärna vill lösa oftare. En natur/litteratur-ekvation jag ständigt längtar efter att få tid och tillfälle till.

Men ett litet boktips kan jag väl ändå försöka mig på. Ett mera allmänt: Ha en lagom välfylld bokhylla där hemma. En hylla som fortfarande kan överraska dig.

Ungefär så här: - Aha, där är ju den underbara berättelsen ja - vilket kärt återseende!

Eller ännu hellre att man alltid kan hitta något man glömt att man alls läst (funkar garanterat bättre och bättre ju äldre man blir...).

Det allra bästa är förstås om det finns en och annan bok i hyllan som man faktiskt INTE har läst tidigare. Den bara sitter där och väntar på dig. Som en lite blyg fågel på sin dolda trädgren. Blyg, men nyruggad och kvittrande glad!

En halvglömd bok. Som en gammal bekant man träffar på i väntrummet hos frissan eller så. Någon som man nästan glömt bort, men blir lättad att se.

Bara att koka en kanna kaffe och börja snacka om gamla tider sedan då. Fast i det här fallet pratar man med en fyrkantig sak. En rektangel med mjuka kanter och hårda pärmar. Eller tvärtom.

Det var nog bara det. Nu ska vi fika här.

Önskar er en hjärtligt god och glad helg!

Mannen säger också hej - med munnen full av smulor!

<3
/helena

ps Ett annat tips är att alltid har något oavslutat på gång. Något som ska lagas eller fixas eller trixas med. Ha alltid minst en tom ruta att fylla med något. Visst, det kan vara stressande att aldrig bli klar, men samtidigt väldigt stimulerande att alltid ha något som ligger och väntar. Lite som en trogen hund, som ligger där i sitt favorithörn och följer en med sina stora, trofasta ögon.

pps Nytuggad. Jag skrev nytuggad. Istället för nyruggad. Att ha ett väldigt slitet tangentbord kan också vara väldigt spännande. Särskilt om fingrarna slinter lite. Om fingertopparna snavar. Och stavar rutor med t, så att det blir tutor istället. Haha. Rättload. Jag är rättload ja. Haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar