söndag 21 juli 2019

Månfika på en måndag låter bättre...


Fotot ovan tog jag för ett par år sedan. Exakt. Nästan. Den 20 juli. På 48-årsdagen av månlandningen. Nu är det jämnare, som ni vet. För ingen har väl lyckats undvika allt ståhej runt 50-årsfirandet av människans erövrande av vår måne.

De danska tallrikarna uppmärksammade människans första steg på månen. Och flaggan som sattes upp så stolt den gången. Idag tycker vi kanske att det är lite tröttsamt att bli påminda om den flaggan titt som tätt. På twitter och så. Tänk om någon skulle berättat för månen och människorna i dess närhet - att om femtio år kommer presidenter att ta sig tid att twittra. ?!? Det vill säga efter att de fått en lång och invecklad förklaring angående vad twitter är och hur det fungerar. För att inte tala om hur lång tid det förmodligen skulle tagit att förklara vad det är bra för? Egentligen?

Nåväl.

Månen. Årtusenden av vetenskapsmän och poeter har den gäckat. Och tjänat. Som morot och inspiration. Som drömobjekt, på olika sätt. Och alla barn har väl någon period när de önskar att de kunde plocka ner stjärnorna, eller åka ut i rymden och stanna där.

Nu ska jag inte prata mer om det, för jag förstår om ni är trötta på månen. Inte på själva månen, för den går det nog inte att tröttna på, men allt månsnack.

Skulle egentligen bara titta in och säga hejsan. Har bara satt på den här mackapären en kort stund idag, för att tömma minneskortet inför kommande kameraäventyr.

Annars har faktiskt teven gått varm, trots att jag sa att den ofta står svart och tom och kall numera. Men idag såg ännu en sportsöndag av högsta kaliber dagens ljus. Och vi tryckte gladeligen på on. Nu är den dock off ett tag. Precis som solen. För bara någon sekund sedan sken den för glatta livet. Sedan solregn. En vindby på det. Därefter skiftbyte i väderfabriken. Nu är molnen på ett massivare humör. Gråa och kompakta. Det vankas nog mer regn. Men snart skiner solen igen.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Och sedan kommer kanske månen fram. Och undrar vad allt ståhej handlar om, egentligen? - Hey, jag är ju bara en måne. En av många. En måne bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar