onsdag 23 oktober 2019

En liten, men ljus, idé!


Vad ska man då göra med alla värmeljushållare som man har? Nu när det är bevisat och överbevisat att det är så miljöovänligt att låta värmeljusen (av paraffin) osa ner våra rum och vår värld?

Hm. Köpa vänligare värmeljus, av stearin. Eller...

Här fick jag tänka ett varv extra, för att komma på den här enkla, men ändå smått geniala idén (som säkert ett par tusen - andra - kloka människor redan har tänkt på för länge sedan, men ändå...).


Använda dem till andra små ljus, förstås. Alla små julgransljus som bara ligger och dräller i mörka skåp och i ändå mörkare byrå-vrår - nu får de komma till användning. Utan att sätta eld på en endaste grangren. Yes!


Röda ljus i de vita från Rörstrand. Och vita i de klassiska, räfflade ljuslyktorna i rött glas. Fint va?


Bara att fylla ljushållarna med något som stagar upp, som exempelvis småsten eller något snyggt grus. Här tog jag bara lite som jag råkade ha hemma. Blev ju nästan trendigt med det där blåa tillsammans med röda ljus och vita lyktor. Har minsann snappat upp att det där är en poppig färgkombo just nu: blåaste blått och varmaste röd. Alltid fint, tycker jag.

:)
/helena

ps Julgransljusen som jag hittade här hemma står det äkta stearinljus på. Bra grej. Och stearin kan väl ändå aldrig bli för gammalt va? (För prislappen på den gröna sköna förpackningen indikerar att affären som de en gång i tiden köptes i har hunnit byta namn typ två gånger sedan dess...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar