måndag 28 oktober 2019

High 5! vintage - Liksom bara i förbifarten


Hittar inte det jag letar efter. Allt annat hittar jag. Förstås. Som vanligt. Men vi kör väl en H5!V ändå, va?


Letar efter exakt rätt nyans på ljus, men den hittar jag inte. Däremot det där gamla, söndriga halsbandet.


Och finaste Waldemarsudde-krukan. Fattar inte vad den gör längst in i prylgarderoben? Jo, det gör jag. Vågar ju inte ha den vårdslöst staplad bland alla andra krukor, den är alldeles för fin för det. Nackdelen är bara att den aldrig blir använd. Den stannar alltid kvar där längst in, får liksom sällan komma fram och glänsa.


Datorn krånglar. Kameran krånglar. Kunde veckan börjat sämre? Ja, det kunde den. Definitivt. Även om det inte känns så när humöret inte är på topp. (Tur att man har en go man som pausar i sitt låttrixande för att pussa på ens sura mun och fixa en uppiggande kopp kaffe med gofika till. Tack, älskling!)


Hittade ändå lite smått och gott. Sådana små ting som man gärna glömmer bort att titta närmre på där ute i second handvärlden. Sådana små saker som jag gärna pratar varmt för. Udda saker. Saker som man hittar en här och en där av. Saker som man kan dekorera med. Bara att blanda och ge liksom. Och blanda igen.
  1. Mässingsljusstakar. De slutar aldrig att glänsa, även om de slutar att glänsa. Om ni förstår. Den här kurviga varianten fanns tydligen på IKEA en gång i tiden, prislappen får såklart sitta kvar. 
  2. Ingen lek. Jo. En kortlek med matadorer på. Även om jag avskyr djurplågeri så tycker jag ändå att motivet har ett historiskt värde. Och så har de ju så snygga strumpor också. I helt rätt rosa nyans.
  3. Siluett. En siluett. Jag har två. Men den andra är det en man på. Och här blev det ju så många män ändå. Typ femtiotvå eller så.
  4. Waldemarsudde. En vacker plats. Och en numera klassisk kruka. Tänker att den passar extra bra nu framåt advent. Med blåbärsris i, eller något annat småkvistigt.
  5. Pärlor för svin? Nej, för att dekorera med. Som små iskristaller. Frost. Nysnö. Skare. Och andra vackra ord med snö i. Men ingen snöglopp. Ingen modd. Inget slask.
<3
/helena

ps Skosnören och gummiband. Så står det på lappen där jag funderar över vad jag ska visa i en H5!V som ska handla om just saker som man nästan bara går förbi utan att lägga märke till i second handhyllorna. Tur för er att jag hittade lite roligare saker att visa upp i det sammanhanget, va? Finare och förhoppningsvis mer inspirerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar